Ihmiset & kulttuuri

94-vuotias luontodokumentaristi David Attenborough liittyi Instagramiin planeetan pelastamiseksi – seuraajia kertyi vuorokaudessa uskomaton määrä

David Attenboroughin elämän kokemuksiin pohjautuva dokumenttielokuva A life on our planet tulee ensi-iltaan maanantaina.
Kuvankaappaus Instagramista
David Attenborough on yli 60-vuotisen uransa aikana todistanut maailmassa tapahtuneita suuria muutoksia.

Legendaarinen luontodokumentaristi David Attenborough liittyi eilen 94-vuotiaana Instagramiin. 60 vuotta televisiossa ja radiossa esiintynyt Attenborough kertoo tekevänsä uuden aluevaltauksen jakaakseen Instagramin kautta tietoa maailman ongelmista, ja myös siitä, mitä tilanteen korjaamiseksi voi tehdä. Toivoa on.

"Me tiedämme mitä tehdä, tarvitsemme vain tahtoa", ensimmäisessä päivityksessä todetaan.

Jo vuorokaudessa Attenborougin profiili oli kerännyt yli 2,6 miljoonaa seuraajaa. Twitterissä hänellä on ollut tili vuodesta 2016. Siellä seuraajia on vajaat 20 000.

Instagram-tiliä pitävät yllä henkilöt, jotka työskentelivät hänen kanssaan Attenboroughin elämästä kertovan A life of our planet -elokuvan kuvauksissa. Attenborough esiintyy päivityksissä videolla, joita hän lupaa tulevien viikkojen aikana julkaista useita lisää.

Attenborough on koko elämänsä matkustanut tutkien luontoa ja villieläimiä ympäri maailmaa. Vuosien varrella hän on todistanut maailmassa tapahtuneita suuria muutoksia ja suoranaista tuhoa. Maanantaina ensi-iltansa saava A life on our planet -elokuva kokoaa yhteen kokemuksia pitkän uran ajalta. Elokuvaa kuvaillaan voimakkaaksi raportiksi ihmiskunnan vaikutuksesta luontoon, mutta samalla se on myös toiveikas viesti tuleville sukupolville.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, we're helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned.

Henkilön A Life On Our Planet (@davidattenborough) jakama julkaisu

Lue lisää

Instagram on lähimatkailulle mahdollisuus, mutta selfie-tikku voi tulla kokemuksen tielle – "Meille parasta on, että ihmiset jakavat autenttisia ja oikeita kokemuksia"

Kaappaavatko kuvat seksileluista MTK:n naakkajahti -kampanjan? "Tasa-arvon, itsemääräämisoikeuden ja eläinten oikeuksien puolesta!"

"Jännittää, onnistummeko" – luontodokumentaristi tarttuu seuraavaksi aiheeseen, jota kukaan ei ole aiemmin kuvannut

Z-sukupolvi avaa ikkunoita median tulevaisuuteen – ja keskustelee mieluummin omissa verkoissaan