Ihmiset & kulttuuri

Tänä vuonna ei tule Linnan juhlia – presidenttipari kutsuu suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää uudella tavalla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä.
Tasavallan presidentin kanslia / Antti Nikkanen
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vastaanottamassa vieraita Linnan juhlissa 6.12.2019.

Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan tänä vuonna uudella tavalla, presidentin kanslia tiedottaa. Perinteisen kutsuvierastilaisuuden sijaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat kaikki suomalaiset viettämään itsenäisyyspäivää ruutujen välityksellä.

”Juhlavastaanotto on aiemmin koonnut Presidentinlinnaan pari tuhatta suomalaista. Mutta myös kodeissa vietetään itsenäisyyspäivää, miljoonat television ääressä. Vaikka tänä vuonna emme kokoonnu perinteisellä tavalla Presidentinlinnaan, ei se suinkaan vähennä juhlan merkitystä,” presidentti Niinistö vakuuttaa tiedotteessa.

Juhlimme Suomea ja itsenäisyyttämme kaikkien suomalaisten kanssa yhdessä uudenlaisen ohjelman kautta

Tilaisuuden yhteistyökumppanina on Yle, joka näyttää itsenäisyyspäivän tapahtumat suorana lähetyksenä Yle TV 1:llä.

Illan aikana nähdään suomalaista esittävää taidetta sekä koosteita itsenäisyyspäivän vastaanottojen tunnelmista aiemmilta vuosikymmeniltä, tiedotteessa jatketaan.

Presidentinlinnan lisäksi lähetyksessä vieraillaan eri puolilla Suomea ja seurataan miten eri tavoin suomalaiset viettävät itsenäisyyspäivää. Katsojilla on mahdollisuus lähettää oma tervehdyksensä illan lähetykseen.

Itsenäisyyspäivän ohjelmasta ja järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin marraskuun alussa.

Lue lisää

Selvitys koulujen korona-ajasta: Kouluruokailuja järjestetty laittomasti jakamalla ruokarahaa ja maskit valtaosalla hankkimatta

Poliittinen viestintä sotkee koronatilanteen hahmottamista – Päijät-Hämeen Marina Erhola haluaa suunnata energian tositoimiin: "Maskit päähän ja etäisyyttä, joulua ei peruta"

Katso kartalta oman kuntasi koronatilanne – väkilukuun suhteutettuna vaikein epidemiatilanne on juuri nyt Rautalammilla, Kruunupyyssä, Vantaalla ja Helsingissä

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suosittelee välttämään matkustamista Uudellemaalle, Suomessa raportoitu 496 uutta koronavirustartuntaa