Ihmiset & kulttuuri

Kustannusalan keskittyminen jatkuu: Otava on ostanut Atena Kustannuksen

Atena jatkaa kustannustoimintaansa omalla nimellään, ja yrityksen toimipaikkana pysyy Jyväskylä.
Markku Vuorikari
Atena julkaisee viitisenkymmentä kauno- ja tietokirjaa vuodessa.

Kustannusosakeyhtiö Otava on ostanut tänään torstaina Atena Kustannuksen pääomistaja Svenska folkskolans vänner r.f:n. osakekannan, Otava tiedottaa.

”Atena on hyvin hoidettu kustantamo, joka on toiminut pitkäjänteisesti ja tuloksellisesti koko olemassaolonsa ajan tarjoten laadukasta ja ajankohtaista sisältöä lukijoille. Tämä yrityskauppa on osa Otavan pitkän aikavälin strategiaa, jolla haemme kasvua nykyistä kustannusohjelmaamme täydentävällä toiminnalla”, kertoo Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio.

Atena on yleiskustantamo, joka julkaisee viitisenkymmentä kauno- ja tietokirjaa vuodessa. Se tunnetaan muun muassa Henriikka Rönkkösen, Roope Lipastin ja Mikko Porvalin teoksista sekä Thomas Eriksonin menestyskirjoista, joista esimerkkinä Idiootit ympärilläni.

”Atenalla on mennyt viime vuodet mainiosti niin kirjallisesti kuin taloudellisestikin”, sanoo Atenan kustantaja Ville Rauvola.

”Moni asia on kuitenkin myllerryksessä kirjamaailmassa. Siksi tästä eteenpäin on hyvä jatkaa osana vakaata ja arvostettua kirjakonsernia, missä pystymme vieläkin paremmin työskentelemään kirjailijoidemme ja kirjojemme hyväksi.”

Atena jatkaa kustannustoimintaansa omalla nimellään ja julkaisuohjelmallaan sekä vanhalla henkilöstöllään. Yrityksen toimipaikkana pysyy Jyväskylä.

Lue myös:

Alman ja Sanoman suuri aluelehtikauppa valmistui

Lue lisää

Kirja-arvio: Saaristo ja meri tarjoavat ankaran elinympäristön Paula Nivukosken Mainingin varjot -romaanissa

Kirja-arvio: Alkoholin turruttamat rikostutkijat väsyttävät – Miksi dekkareissa niin harvoin nähdään omaa elämäänsä edes tyydyttävästi hallitsevia poliiseja?

Kirja-arvio: Narsistin pauloihin joutuneet naiset kertovat synkkää tarinaa Outi Pakkasen romaanissa Naistenkutsut

Kirja-arvio: Antti Tuomaisen romaanissa vakuutusmatemaatikko perii seikkailupuiston ja päätyy keskelle salaisuuksien verkostoa