Löytyykö valokuva-albumeistasi ikimuistoisia otoksia sipsin syömisestä? Museo etsii kuvia näyttelyään varten
Kotimaisia perunalastuja on nautittu noin puolen vuosisadan ajan.
Aluksi sipsit maustettiin vain suolalla, mutta nykyään makuvaihtoehtoja on lähes rajattomasti.
Suomen maatalousmuseo Sarka etsii näyttelyään varten kuvia sipsien syömisestä eri vuosikymmeniltä. Perunalastukuvia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen laika.nevalainen@sarka.fi.
Perunaa on viljelty ja syöty Suomessa 1800-luvulta lähtien. Suomalaisia perunalastuja on nautittu vasta noin 50 vuoden ajan.
1960-luvun lopulla Ahvenanmaalla perustettiin Oy Chips Ab, ja perunalastutehdas vihittiin käyttöön vuonna 1970. Suolattuja Taffel Chips -perunalastuja myytiin 75 gramman pusseissa.
Suomen maatalousmuseo Sarka etsii näyttelyään varten kuvia sipsien syömisestä eri vuosikymmeniltä. Perunalastukuvia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen laika.nevalainen@sarka.fi.
Perunaa on viljelty ja syöty Suomessa 1800-luvulta lähtien. Suomalaisia perunalastuja on nautittu vasta noin 50 vuoden ajan.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet lukenut 3/3 ilmaista artikkelia viikossa.
Lehden tilaaja,
ota digi käyttöön.
Haluatko jatkaa lukemista?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.