Ihmiset & kulttuuri

Löytyykö valokuva-albumeistasi ikimuistoisia otoksia sipsin syömisestä? Museo etsii kuvia näyttelyään varten

Kotimaisia perunalastuja on nautittu noin puolen vuosisadan ajan.
Venla Tirkkonen
Aluksi sipsit maustettiin vain suolalla, mutta nykyään makuvaihtoehtoja on lähes rajattomasti.

Suomen maatalousmuseo Sarka etsii näyttelyään varten kuvia sipsien syömisestä eri vuosikymmeniltä. Perunalastukuvia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen laika.nevalainen@sarka.fi.

Perunaa on viljelty ja syöty Suomessa 1800-luvulta lähtien. Suomalaisia perunalastuja on nautittu vasta noin 50 vuoden ajan.

1960-luvun lopulla Ahvenanmaalla perustettiin Oy Chips Ab, ja perunalastutehdas vihittiin käyttöön vuonna 1970. Suolattuja Taffel Chips -perunalastuja myytiin 75 gramman pusseissa.

Lue lisää

Kurkitko sinä taas tänään Vain elämää? Maakuntien syke puree

Koskettavat kuvat karjanhoidosta kertovat syvistä tunteista ja arkisesta aherruksesta

Kokeilevia mosaiikkeja esillä Ilomantsissa

Sarka-museo yllättää: Laskiaisena lykitään – jos ei ladulla, niin "nurtsimurtsikkaa"