Ihmiset & kulttuuri

Itämeren suurimmat meritaistelut heräävät henkiin Tommi Korpelan lukemana

Merikeskus Vellamon verkkosivuilla voi tutustua Ruotsinsalmen taisteluun.
Kari Salonen
Ruotsinsalmen taistelu on suurin Itämerellä käyty meritaistelu.

Ruotsinsalmen meritaistelut käytiin vuosina 1789 ja 1790 nykyisen Kotkan edustalla. Rajaseudun pikkupitäjä toimi Kustaan sodassa 1788-90 Venäjän ja Ruotsin suurvaltojen taistelun näyttämönä.

Taistelun osapuolina olivat Ruotsin ja Venäjän saaristolaivastot. Jälkimmäinen meritaistelu on suurin koskaan Itämerellä käyty.

Nyt Merikeskus Vellamo on julkaissut sarjan Ruotsinsalmen meritaisteluihin ja linnoituskaupunkiin liittyviä äänitarinoita, jotka avaavat Ruotsinsalmessa taistelleiden ja eläneiden ihmisten kohtaloita sekä historiallisten tapahtumien taustoja.

"Lyhyet äänikertomukset on lukenut näyttelijä Tommi Korpela, ja ne löytyvät Vellamo-kanavalta, Ruotsinsalmi-teemasivun alaosasta", Vellamon lähettämässä tiedotteessa kerrotaan.

Kaikki tarinat löytyvät samasta paikasta myös tekstimuodossa.

Lue lisää

Elitistisenä pidetty laji kietoi Kari Hietalahden pauloihinsa: "Uistelu on vain ajanvietettä, perhokalastuksessa on ikuisesti opeteltavaa"

Elokuva-arvio: Onnettomien ihmisten kaivoskylässä kuljetaan ryyppäjäisistä suoraan seuraaviin juominkeihin – Viimeiset-elokuva ei vakuuta

Hylkynäyttely jatkuu

Verkosta lyhyesti