Ihmiset & kulttuuri

Suositus mustan huumorin ystäville: Tiina Lymin ohjaamassa draamakomediassa työvoimatoimistossa tapahtuu outoja

Ylellä esitettävä kolmiosainen Sisäilmaa -sarja sisältää loistavia näyttelijöitä. Elina Knihtilä tekee huippuroolin työvoimatoimiston esimiehenä.
Marek Sabogal/Yle Kuvapalvelu
Työvoimatoimiston palveluesimiehellä Anneli Tiaisella (Elina Knihtilä) alkaa pää pehmetä tulostavoitteiden, vaativien asiakkaiden ja oikukkaiden työntekijöiden kanssa.

Työvoimatoimistossa tapahtuva tragedia syöksee palveluesimies Anneli Tiaisen (Elina Knihtilä) elämän raiteiltaan. Stressiä luovat myös jatkuvasti tiukentuvat tulostavoitteet ja työttömien ehtymätön virta. Koneet reistailevat, asiakkaat hermostuvat jonottamiseen ja työntekijät uupuvat. Pelastaakseen tilanteen Anneli sortuu kyseenalaisiin keinoihin.

Samalla viraston arkeen ilmaantuu yhä oudompia ilmiöitä. Annelia piinaavat hulluuden rajamaille näyt, kuten toimiston seinillä nopeasti kasvava musta home. Kuolleet kävelevät käytävillä vastaan ja joku hengittää niskaan ilmastointikanavasta.

Sisäilmaa on Tiina Lymin kolmiosainen draamakomedia hyvinvointiyhteiskunnan rapautumisesta, byrokratiasta, rakkaudesta, yksinäisyydestä, taistelutahdosta ja yliluonnollisesta.

Anneli ja hänen tiiminsä ovat arjen sankareita, joista jokaisella on omat päähänpinttymänsä. Seppo (Hannu-Pekka Björkman) pitää kiinni lakisääteisistä kahvitauoista ja valittaa sisäilmaongelmista, Pasi (Jarkko Niemi) kertoo toisille, miten häntä headhuntataan parempiin hommiin, Sanna (Milka Ahlroth) tuputtaa yrttikylpyohjeita työtovereilleen ja Kaija (Sari Siikander) käy katolla röökillä ja äksyilee.

Jokainen heistä tekee parhaansa mahdottomien vaatimusten puristuksessa, mutta kun seinät alkavat kaatua ympäriltä, kirjaimellisestikin, on valittava luovuttaako vai laittaako itsensä likoon.

Sarjan tyylilaji on draama, jossa on mukana mustaa huumoria, melodraamaa ja jopa kauhua. Roolisuoritukset ovat erinomaisia ja ainakin ensimmäinen jakso onnistui koukuttamaan. Pakko nähdä, mitä Anneli seuraavaksi keksii, ja helpottaako Sepon silmiä ja takamusta vaivaava kutina.

Yle TV1 4.–6.1. klo 21.00 ja Yle Areena 1.1.

Lue lisää

Yle hankki oikeudet Huuhkajien peleihin 2022–2028 sekä kahteen EM-lopputurnaukseen

Suorasta lähetyksestä kassahihnalta tuli juhannusyön tv-hitti

Ilmainen National Geographic -kanava aloittaa tänään Suomessa - ensiksi vallataan Mars

Nuohooja sen tietää: ”Ai sulla on Maaseudun Tulevaisuus – se on hyvä lehti! Voinko mä ottaa niitä mukaanikin?”