Ihmiset & kulttuuri

Söin täällä: Pihvien lisukkeena poukkoileva palvelu – "Ruoka on hyvää, mutta tunnelma antaa siihen ärtymyksen sivumaun"

Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon valittu Ravinteli Huberi ei yllä hintaansa nähden sille asetettuihin odotuksiin.
HK:n pihveistä erityisesti hevonen on maukasta. Pääruokien lisäkkeet ja kastikkeet tilataan erikseen.

Ravinteli Huberissa oli vilkasta lokakuussa. Kylmä sää houkutteli meidätkin pihvipaikkaan.

Ravintola on valittu yhdeksi Suomen 50 parhaasta. Ruokalista on lyhyt: alkuruokia on kaksi ja pääruuaksi saa valita pihvien lisäksi juustohampurilaisen, makkaraa tai portobellosientä. Jälkiruokia on yksi, brownie.

Alkuruuat ovat raikkaita ja herkullisia. HK:n pihveistä erityisesti hevonen on maukasta. Pääruokien lisäkkeet ja kastikkeet tilataan erikseen. Perunavaihtoehdot ovat molemmat varsin rasvaisia, samoin kastikkeet.

Raskaan pääruuan jälkeen puolitettu jälkiruoka riittää lopettamaan aterian. Se on herkullinen.

Huberin ruoka on hyvää, mutta tunnelma antaa siihen ärtymyksen sivumaun. Tilan valaistus ja akustiikka ovat hivenen liian päällekäyvät. Suurin ongelma on kuitenkin palvelu. Tarjoilijaa saa odotella, tarjoilijamme vaihtelee, juomatilauksemme unohdetaan ja lopuksi lasku on väärin.

Hyviä pihvejä on helppo paistaa myös itse, joten hintavassa pihviravintolassa kokemuksen pitäisi nousta raaka-aineiden tasolle.

Ravinteli Huber, Aleksis Kiven katu 13, Tampere. www.ravintelihuber.fi

Lue lisää

Söin täällä: Kalaravintola Kotkassa vietti koko kesän kestäviä meripäiviä, mutta korona karkotti talven kävijät

Söin täällä: Järvisydämen Tulimenussa asiakkaan osaa on helpotettu – alakuappeet ja jäläkimakiat on valittu syöjän puolesta

Söin täällä: Vegaanin painajainen ja lihansyöjän paratiisi? Espoolainen Grilli Toro on pysynyt paikallaan 50 vuotta ja sen pihvilistakin on yhtä vanha – kaikki kymmenet leikkeet, kyljykset, seläkkeet ja fileet ovat kotimaisia

Söin täällä: Suomalainen hevonen tekee viimeisen palveluksensa herkkusuun lautasella