Ihmiset & kulttuuri

Puiset seksilelut olivat some-jätille melkein liikaa – lappilaisyrittäjä sai tilinsä takaisin vasta järkytyksen ja kohun jälkeen

LinkedIn piti muun muassa Latvalan profiilikuvaa käyttöehtojensa vastaisena.

Puisia seksileluja myyvä, Rovaniemellä asuva Tea Latvala järkyttyi keskiviikkona, kun hänen tilinsä sosiaalisessa mediassa LinkedInissä suljettiin.

"Olen yli viisi vuotta yrittänyt parhaani mukaan tehdä omasta yrittäjyydestäni ja designistani hyväksyttävää ja ymmärrettävää. Linkedin on aikuisten ammattilaisten kanava ja nyt koko tilini on suljettu. 2021 on osoittanut taantumisen ja suvaitsemattomuuden kasvot", yrittäjä parahti Twitterissä.

Latvala kertoo Iltalehden ja Kauppalehden haastatteluissa, että LinkedIn oli muutamaa päivää ennen tilin sulkemista ilmoittanut poistavansa Latvalan profiilikuvan. Kyseessä oli piirroskuva, jossa hänellä on puudildo kädessään.

Latvala kertoi LinkedInin olevan tärkeä kanava yrittäjänä. Seksileluyrityksen lisäksi hän pitää Arctic Design Shop -liikettä, joka myy lappilaisten muotoilijoiden ja käsityöläisten tuotteita.

Latvalan Twitter-päivitys tilin sulkemisesta sai runsaasti huomiota. Ihmettelyä herätti LinkedInin linja, joka sallii esimerkiksi asekaupan.

Torstaiaamuna Latvala kertoi Twitterissä että LinkedIn-tili toimii jälleen. LinkedIn perusteli tilin sulkemista useilla käyttöehtojen rikkomuksilla, jotka liittyivät asiattoman, aikuisille tarkoitetun sisällön jakamiseen.

"Pyrin käyttämään vapauttani jatkossa viisaammin", Latvala totesi tilin palauttamisesta kertovassa päivityksessään. Vanha profiilikuva oli kadonnut LinkedInistä.

Lue myös:

Tästäkö seuraava vientihitti? Suomalaisnaisen yritys valmistaa seksileluja kotimaisesta puusta

Lue lisää

Tästäkö seuraava vientihitti? Suomalaisnaisen yritys valmistaa seksileluja kotimaisesta puusta

Eläintuhkaamon arki on uurnia, byrokratiaa ja tunteiden kirjoa - "Hamsteria tai hevosta surraan yhtä lailla"

Puinen kartta omasta mökkitiestä? Autotallista ponnistanut kotimainen yritys on valmis toteuttamaan erikoisimmatkin pyynnöt – "Kartat auttavat ihmisiä näyttämään juurensa"

Kesän festivaaleja järjestetään täyttä häkää – Ruisrockissa luotetaan, ettei kokoontumisrajoituksia tarvita, kun riskiryhmät ja ikääntyneet on rokotettu