Ihmiset & kulttuuri

Väyryset pokkasivat vuoden maaseutuyrittäjäpalkinnon

Palkinto myönnetään vuosittain esimerkilliselle ja menestyvälle maaseutuyrittäjälle.
Tervolan kunta
Paavo ja Vuokko Väyrynen vastaanottivat palkinnon perjantaina.

Keminmaassa sijaitseva Kylpylähotelli Pohjanranta on palkittu Keminmaan ja Tervolan vuoden 2020 maaseutuyrittäjäpalkinnolla. Pohjanranta Oy:n omistavat Paavo ja Vuokko Väyrynen.

Palkinnon myönsivät Tervolan ja Keminmaan kunnat, Tervolan yhteistoiminta-alue ja MTK-Alakemijoki.

Tiedotteen mukaan palkinto myönnetään vuosittain esimerkilliselle ja menestyvälle maaseutuyrittäjälle. Kylpylähotelli Pohjanrantaa kiiteltiin monipuolisesta, perinteistä maanviljelyä ja matkailutoimintaa yhdistävästä yritystoiminnasta, sekä Väyrysiä kärsivällisestä yrittäjänasenteesta. Tila on 23-vuotias, entisestä vanhainkodista tehty kylpylä, hotelli, viinitila ja caravan-alue.

Korona hiljensi Pohjanrannan kesällä ja peruutti tanssit, mutta viinitila on tuottanut tuhat pulloa viiniä ja kuntoutustoimintaa on aloiteltu Coronarian kanssa, tiedotteessa kerrotaan.

Paavo Väyrystä tunnustus lämmitti, koska häntä on ajanut kotiseuturakkauden lisäksi halu tehdä jotain käytännöllistä ja koska myös hänen isänsä sai aikanaan tunnustusta.

Lue lisää

Vuosittaiset yrittäjäpalkinnot julkistettiin – palkittujen joukossa on monia maaseudun yrityksiä

Tässä on todellisen lähiruuan ravintola – paistiksi pääsevät strutsit ja possut ja kaikki ruoka on peräisin viereiseltä tilalta

Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee tukipakettia maaseudun yrityksille

Tuhlaajapojan paluu