Ihmiset & kulttuuri

Mistä löytyy tutustumisen arvoista maatalouden tai maaseudun historiaa? Sarka etsii kesäkohdetta

Viime vuoden kesäkohde oli Suomen Asutusmuseo Lapinlahden Alapitkän kylästä.
Vesa-Matti Väärä
Sarka-museon esineistöä.

Suomen maatalousmuseo Sarka etsii yhteistyökumppanikseen tulevan suven kesäkohdetta. Sellainen voi olla ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Vaatimuksena on, että kohteen aihepiiri käsittelee maataloutta tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa.

Kohteen pitää toimia aktiivisesti, tuntea oma esineistönsä tai rakennuskannan tarinat ja otettava vieraita vastaan. Sillä ei ole väliä, missä päin Suomea kesäkohde sijaitsee.

Valintaan ei liity rahapalkintoa.

Sarka haluaa kesän yhteistyökumppaninsa avulla lisätä maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta.

Museo antaa kohteelle neuvoja ja sen toimintaa esitellään muun muassa Saran verkkosivuilla ja kesälehdessä sekä lehdistötiedottein.

Kesäkohteeksi voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen 28.2.2021 mennessä Suomen maatalousmuseo Sarkaan. Hakemuksessa pitää olla kuvaus kohteesta ja liitteenä esimerkiksi esite, valokuvia, kuvailu kokoelmista, toimintasuunnitelma tai selostus siitä, mikä erityinen piirre kohteella on.

Valittu kohde julkistetaan huhtikuun alussa.

Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta nyt jo neljättätoista kertaa. Viime vuonna valituksia tuli Suomen Asutusmuseo Lapinlahden Alapitkän kylästä.

Lue lisää

Maatalousmuseo Sarka valitsi Lapinlahden asutusmuseon vuoden 2020 kesäkohteeksi

Lomaviikko paimenena poiki valokuvanäyttelyn – "Lampaat olivat vekkuleita tyyppejä"

Suomen maatalousmuseo sai mittavan apurahan

Tilaisuus maataloushistorian harrastajille: Maatalousmuseo etsii jälleen etäkohdetta kesäksi