Ihmiset & kulttuuri

Ylen uudessa sarjassa kaupunkilaiset lähtevät Lappiin etsimään unelmiaan

Helmikuuna lopulla alkavassa sarjassa seurataan kahden pariskunnan ja yhden yksineläjän elämää eri puolilla Lappia.
Yle
Ohjelman osallistujat muuttavat pohjoiseen kuka mistäkin syystä. Vuoteen mahtuu ylä- ja alamäkiä.

Ylellä alkaa helmikuun lopulla uusi Unelma Lapista -dokumenttisarja. Sarjassa seurataan ihmisiä, jotka muuttavat kaupunkielämän keskeltä eri puolille Lappia unelmiensa perässä.

Rovaniemeltä kotoisin oleva Annamari palaa Australiasta takaisin kotikaupunkiin ollakseen lähempänä muistisairasta äitiään. Hänen mukanaan saapuu australialainen aviomies Grit, jolle Lappi on täysin uusi ja eksoottinen kokemus.

Helsinkiläinen Minna on aina unelmoinut elämästä pohjoisessa. Hän on houkutellut mukaansa urbaanista elämästä nauttivan vaimonsa Pernillan. Pari muuttaa Ivaloon suhkuttomaan saunamökkiin, johon mahdutetaan myös yksivuotias tytär Naomi, kissa ja appiukko.

Työelämässä Loppuun palanut Petro päättää jättää pääkaupungin kiireisen sykkeen ja lähtee koiransa Rollen kanssa Saariselälle. Juankoskelta kotoisin olevalla Petrolla ei ole Saariselällä ennestään yhtään tuttua.

Sarjassa seurataan Annamarin, Gritin, Minnan, Pernillan ja Petron elämää pohjoisen maisemissa vuoden ajan. Lopussa jokaista kohtaa päätös, jäädäkö vai lähteä.

Ohjelman kuvausten ajaksi myös sarjan tekijät muuttivat pohjoiseen.

Sarjan kymmenen osaa tulevat nähtäville Yle Areenaan 22. päivä helmikuuta. Unelma Lapista nähdään myös televisiossa helmikuun 22. päivästä eteenpäin joka maanantai.

Lue lisää

Hotellinjohtajan mukaan koronavirus ei ole aiheuttanut paniikkia: "On selvää, että matkanjärjestäjät ovat varpaisillaan"

Viisi metsänhoitoyhdistystä sulautuu yhdeksi Länsi-Lapissa

Lapissa odotetaan Norjan rajan aukeamista ja ollaan toiveikkaalla mielellä – "Korona ei ole maailmanloppu"

Miksi vain kaupungit saavat suoraa tukea? – Rakennerahastoneuvotteluissa röyhkeitä käänteitä