Ihmiset & kulttuuri

Kyrön tislaamoon pääsee nyt virtuaalivierailulle – siinä tutustutaan rukiinviljelijään, tislaajiin ja Kyrön historiaan

Kotisohvilta pääsee paitsi tislaamoon myös ajelulle emopitäjän maisemiin.
Johannes Tervo
Kyrön ruistislaamo toimii entisen osuusmeijerin tiloissa ja uudessa tuotantorakennuksessa.

Rajoitukset eivät estä matkustamista Isoonkyröön, tiedottaa Kyrö Distillery Company. Maailmalla gineillään mainetta niittänyt ruistislaamo on kehitellyt tiloihinsa virtuaalisen vierailumahdollisuuden, kun moni vierastaa nyt vierailukeskuksessa käymistä.

Tislaamon sijaitsee entisessä osuusmeijerissä ja Oltermanni-juustojen valmistuspaikassa. Vierailukeskus vastaanotti vuonna 2019 yli 18 000 turistia Suomesta ja maailmalta, mutta keväästä 2020 lähtien kävijämäärä romahti.

“Elämykset ovat tärkeitä myös tällaisena erikoisena aikana. Kun kaikki muukin siirtyi verkkoon, mietittiin, että miksei meidänkin tarinaa voisi kertoa siellä”, vierailukeskusta luotsaava Tony Sivula kertoo tiedotteessa.

Virtuaaliselle tislaamokierrokselle pääsee Kyrön omilla nettisivuilla ilmaiseksi. Kierros on tehty yrityksen mukaan tarkoituksella erilaiseksi kuin tislaamolla järjestettävät kierrokset, jotta kiinnostus herää kumpaankin käyntitapaan.

Virtuaalisella kierroksella kuullaan rukiinviljelijää, ginin ja viskin tislaajia ja Kyrön perustajia, tislaamon historiaa ja tarinoita ja asiaa myös emokunta Isostakyröstä. Vanhalla Bemarilla kurvataan kirkolle, lounaalle ja Napuen taistelun muistomerkille, jonka kirjasintyyppi on muuten poimittu pulloihin.

Kyrö Distillery nousi maailmanmaineeseen, kun se voitti vuonna 2015 Napue-ginillään gin&tonic -sarjan kansainvälisessä alkoholialan kilpailussa.

Lue lisää

Kyrön tislaamo alkoi rakentaa omaa keittiötä juuri ennen kuin korona iski, mutta usko kotimaiseen ruokaan on vahva – "Täällä ei tarvi sormi pitkänä kysellä, että mistäs tää teidän liha tulee"

Kyrön tislaamo vei viinan voimalla Kyrön maailmankartalle – vieraita on saapunut New Yorkista asti vain katsomaan, mistä tätä ihmejuomaa oikein tulee

Pubin pitäjä vannoi, ettei ikinä enää tee ravintolahommia – kunnes Kyrön tislaamo vei mennessään: "Ei me oltu villeimmissä unelmissammekaan ajateltu, että tämä voisi mennä näin"

Rypsinviljely on tekniikkalaji – isokyröläinen viljelijä menestyy huolellisen kylvön ja mehiläisten avulla