Ihmiset & kulttuuri

Oletko mukana joukossa vai sen ulkopuolella? Mistä syntyy yhteisöllisyys?

Podcast-sarja herättää pohtimaan keskustelukulttuurin jumiutumista kupliin.
Markku Vuorikari
Talkootyö on Suomessa niin maaseudun kuin kaupunkienkin yhteisöllisyyden vahva perusta. Mukaan pääseminen ei ole silti aina kaikkialla itsestään selvää. Tässä on menossa kaislan leikkuu Lounaissaaristossa.

Kansanopistot, opintokeskukset ja Itä-Suomen yliopisto ovat yhteistyönä julkaisseet Kuplista kohtaamiseen -podcast-sarjan. Siinä pohditaan keskustelukulttuurin kehittämistä aikana, jolloin yhteistä ymmärrystä tuntuu olevan vaikea löytää ristiriitoja herättävistä aiheista.

Jaksoissa lähestytään maahanmuuttajien kautta muun muassa sitä, kuka kuuluu joukkoon ja kuka jää ulkopuolelle ja mihin tarvitaan nyky-Suomessa piha- tai kylätalkoita ja muuta yhteisöllisyyttä.

Sarja on osa Sospeva-hanketta ((Sosiaalipedagoginen ohjaus vapaan sivistystyön oppilaitoksissa), jossa luotiin ohjaamisen menetelmiä maahanmuuttajien koulutukseen vapaan sivistystyön oppilaitoksissa.

Osien aiheina ovat ”Mistä syntyy kuulumisen tunne?”, ”Kaikki alkaa kohtaamisesta” ja ”Toivon pedagogiikkaa”. Sarjan on tuottanut ja juontaa Kaisa Kervinen Maaseudun Sivistysliitosta.

Podacastit voi kuunnella Soundcloudista.

Lue lisää

Eränkävijöistä tutuksi tullut Marjo Kämäräinen kertoo Karhunpaini-podcastissa, että metsästyksessä on paljon opittavaa, vaikka olisi muuten eräkelpoinen

MT:n uusi podcast-sarja Karhunpaini on eräilyn uusi ulottuvuus

Kuuntele MT:n uuden metsästysohjelman toinen osa – Karhunpaini-podcast sukeltaa pyytäjän mielenmaisemaan

Kuuntele MT:n uuden metsästysohjelman ensimmäinen osa – Karhunpaini-podcast sukeltaa pyytäjän mielenmaisemaan