Ihmiset & kulttuuri

Video: Lumi on Ähtärin kuperkeikkamestari – näin pandat ottavat Suomen talvikeleistä ilon irti, kun muut karhut vielä nukkuvat

Syy talviunen vähyyteen löytyy pandojen ruokavaliosta.

Toisin kuin muille karhuille, pandoille kevättalvi on aktiivista aikaa.

Erityisesti Lumi-panda saa hepuleita, menee ja möyrii, kertoo Ähtärin Eläinpuiston viestintäpäällikkö Lea Lahtinen.

Yksi syy on ruokavaliossa: bambussa on niin vähän energiaa, etteivät pandat saa sen avulla kerrytettyä riittävää määrää vararavintoa talviunta varten.

Viime vuonna Ähtärin pandat Lumi ja Pyry pääsivät ensimmäistä kertaa yhteen. Lumi-pandan kiima ajoittui tuolloin maaliskuulle.

Pandoilla on kiima vain kerran vuodessa, samoihin aikoihin. Nyt seurataankin tarkasti pandojen hormonitasoja. Pandat osaavat antaa tassun verinäytettä varten, Lahtinen kertoo.

Ähtärin eläinpuisto on toistaiseksi saanut pitää ovensa auki. Kävijöitä on kuitenkin ollut tavallista vähemmän, Lahtinen kertoo.

Kävijät pitävät varsin hyvin maskeja ja turvavälejä, hän jatkaa. Kauniilla säällä ihmiset ovat lähteneet eläinpuiston ympäristöön luontoretkelle ja käyneet laavulla tekemässä tulet.

Katso videolta, miten Lumi ottaa lumikeleistä ilon irti!

Lue lisää:

Katso kuvat: Lumiukot saivat riemun repeämään suljetussa Korkeasaaressa – poikkeusaika on hiljentänyt eläintarhoja asiakkaista

Lue lisää

Yle uutiset: Ähtärin eläinpuisto hakee oikaisua pandojen valtiontuen roimaan kutistumiseen – toimitusjohtaja: "Ei elämän ja kuoleman kysymys, mutta erittäin merkittävä asia"

"Virheitä ei voi tehdä, sillä pandanaaraan kiiman huippu kestää vain noin vuorokauden" – Ähtärin pandoilla tapaaminen "se mielessä" pääsiäisen aikaan

Lumi-pandan kiima pitää eläinpuiston intendentin varpaillaan: "Pääsiäinen oli niin jännittävää aikaa, että näin jopa unta pandoistamme"

Tiikerissä ja leijonissa korona ruotsalaisessa eläintarhassa, tiikeri lopetettiin