Ihmiset & kulttuuri

Tietokirjailijoille tarjolla apurahoja jopa puolen vuoden työskentelyyn

Suomen tietokirjailijat ry ottaa apurahahakemuksia vastaan maaliskuun loppuun saakka.
Juho Leskinen
Myönnettävät apurahat ovat vähintään 750 euroa.

Suomen tietokirjailijat ry aukaisi keväisen apurahahaun maanantaina. Hakuaika päättyy keskiviikkona 31. maaliskuuta klo 16.

Apurahoja voi hakea puolivuotiseen työskentelyyn, esikoistietokirjan kirjoittamiseen, lasten ja nuorten tietokirjan kirjoittamiseen tai tietokirjakritiikkien kirjoittamiseen.

Myönnettävät apurahat ovat vähintään 750 euroa, mutta puolen vuoden työskentelyyn apurahaa voi saada jopa 12 000–13 000 euroa.

Työskentelyapurahalla on tarkoitus kattaa kirjoitustyön aikaisia elinkustannuksia.

Apurahan hakijan ei tarvitse olla Suomen tietokirjailijat ry:n jäsen. Tietokirjallinen työskentely on voinut alkaa jo ennen apurajan hakemista, mutta tukea ei myönnetä jo valmistuneisiin hankkeisiin.

Apurahoja haetaan verkkolomakkeella, joka löytyy ohjeineen Suomen tietokirjailijoiden verkkosivuilta.

Päätökset apurahojen saajista ilmoitetaan yhdistyksen verkkosivuilla 11. kesäkuuta. Apurahat maksetaan viikolla 25.

Suomen tietokirjailijat ry on Suomen suurin kirjailijajärjestö. Se perustettiin vuonna 1983. Yhdistyksen jakamat apurahat ja palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Lue lisää

Pohjois-Korean maataloudessa on omat haasteensa: "Jos johtaja on kirjoittanut jotain viljelystä, se on absoluuttisesti oikein"

Kirja-arvio: Kepeä katsaus kruunupäiden elämään

"Kohtuus on kunniallinen keino lunastaa ihmislajille paikka maapallolla"

Etsitkö lomalukemista tai kirjaa kääräistäväksi joululahjapakettiin? MT julkaisee kaksi kirja-arviota päivässä loppiaiseen asti