Ihmiset & kulttuuri

Hippoksessa kannuksensa hankkineesta Antti Lehtisalosta maanpuolustuskoulutuksen MPK ry:n johtaja

Lehtisalo siirtyy puolustusministeriöstä siviilipuolen tehtävään elokuun alussa.
Juha Tanhua
Antti Lehtisalo siirtyy siviilipuolen tehtävään, kun hänestä tulee MPK ry:n toiminnanjohtaja elokuun alussa.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK on valinnut uudeksi toiminnanjohtajaksi prikaatikenraali Antti Lehtisalon.

Viiden vuoden määräaikainen pesti alkaa elokuun alusta. Toiminnanjohtaja prikaatikenraali (evp) Pertti Laatikaisen kausi loppuu heinäkuun lopussa.

Lehtisalo on työskennellyt viime vuodet puolustusministeriön kansallisen puolustusyksikön johtajana. Sen aikana on uudistettu vapaaehtoista maanpuolustusta koskeva laki.

MPK:n tiedotteen mukaan Lehtisalolle on käytännön maanpuolustustoiminta tuttua, sillä hän on työskennellyt Karjalan prikaatissa apulaiskomentajana 2015 ja johtanut sen jälkeen Jääkäriprikaatia Sodankylässä sekä Rovaniemellä vuosina 2015–2017.

Järjestöpuolen kuvioihin hän sai tuntumaa Suomen Hippos ry:n puheenjohtajana vuosina 2016–2018, mikä puolsi osaltaan järjestön tiedotteen mukaan valintaa.

Toiminnanjohtajan tehtävää haki 16 henkilöä, joista haastateltiin viisi. Haastateltavaksi valikoitui sekä ammattiupseereja että reserviläisiä.

Antti Lehtisalo on MT:n lukijakunnassa tuttu ainakin hevosväelle paitsi Hippoksen puheenjohtajapestistään myös hevoskasvattajana.

MPK ry:n tiedote

Lue lisää

Turvattomuus tuntuu - reserviläisjoukot kasvavat

EU:n asedirektiivi sai pakit maa- ja metsä-talousvaliokunnalta

Essee: Valtava määrä henkistä pääomaa jää kerryttämättä, kun koronan aikana ei synny kansainvälisiä verkostoja

Aku Ankan levikki on pudonnut kolmannekseen huippu­vuosista, mutta merkkejä paremmasta näkyy, kertoo päätoimittaja Aki Hyyppä – 70 vuotta täyttävä klassikko halutaan kotiin paperisena