Ihmiset & kulttuuri

Söin täällä: Afternoon Tea tuo pikanttia vaihtelua korona-ajan iltapäivään

Seinäjokelaisen Uppalan Kartanon Afternoon Tea on brittiläiseen teehuonekulttuuriin viittaava vaihtoehto.
Iltapäivän teehetkeen suunniteltu tarjoilu noutoperiaatteella tarkoittaa laatikollista pieniä herkkupaloja. Annospalat ovat pienehköjä, mutta sitäkin maukkaampia.

Makumielikuvat saavat vauhtia seuraavasta listasta: kurkkusandwich, mallasleipää & hirveä ja rosmariinia, tuulihattuja maa-artisokkatäytteellä, lohipiirakka & tilliä.

Jälkiruokakattaus ei kalpene edelliselle: skonssit & clotted cream ja hillo, macarons marjatäytteellä, sitruunaleivos ja vaniljatuorejuustoa, kardemumma-puolukkatryffeli sekä mustikkatartaletti ja limevaahtoa. Vihreä raparperitee tulee annospussissa mukaan, mikä on osuva valinta, sillä siihen sisältyy lupaus tulevan kasvukauden kiisselin ja piirakan raaka-aineesta.

Kädessä kartonkinen pahvipussi tuntuu kovin kevyeltä, mutta jaoimme annoksen kahdelle. Nyt ei istahdeta pöytään mättöruoka-asetuksella.

Mitä 24 euron annoksesta jää lopuksi mieleen? Suolaisista erityisesti hirvi- ja lohipalat jättävät kylläisen jälkimaun, skonssit ja mustikkatartaletti lisukkeineen loistavat puolestaan makealla osastolla.

Uppalan Kartano, Ilmarisenkatu 14, 60100 Seinäjoki

Harri Kallio-Kurssi
Lue lisää

Kirja-arvio: Raastavan karu kuvaus maaseudun köyhyydestä 1950-luvulla

Kiinnostus metsästys- ja työlinjaisia koiria kohtaan on kasvussa vaikka suuntaus ei miellytä kaikkia: "Ei agilityn harrastamiseen vaadita metsästysominaisuuksia"

Jorma Eloranta suosittelee vaihtamaan työpaikkaa kymmenen vuoden välein: "On surullisia tarinoita yhden työpaikan insinööreistä, saavat 50-vuotiaana potkut"

Video: Kauramaitoa käyttävä ja burleskia harrastava MTK-pomo haluaa kääntää järjestön suunnan: ”Lihan pitäisi olla luksustuote, josta ostaja maksaisi raaka-aineen lisäksi myös ympäristövaikutuksista"