Ihmiset & kulttuuri

Tv-vinkki: Onko urheilijan sitkeys jälleen valttia, kun käy lapio maahan Farmilla?

Viime keväänä tositv-hitiksi noussut Farmi Suomi saa jatkoa, kun julkisuudesta tunnetut kilpailijat suuntaavat Pieksämäen seudulla sijaitsevalle maatilalle. Kaava on jo tuttu: osallistujat irtautuvat täysin modernin maailman mukavuuksista ja elävät maatilalla entisajan malliin askeettisissa oloissa.
Numi Nummelin/Nelonen media
Viime kaudella Farmin voitti urheilijan sitkeydellään Noora Räty, mutta auttaako sama urheilijan vahvuus tällä kertaa? Lopulta yksi kuvan julkkiksista kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Farmi Suomi on kuvattu alkuperäisasussaan säilytetyssä, yli satavuotiaassa Sipilän maalaistalossa Venetmäen kylässä. Farmin Pehtoorina jatkaa viime kaudelta tuttu, paikallisen tilan vanha isäntä Terho Häkkinen.

Ohjelman uuden kauden juontaa vastaaviin tehtäviin usein valikoituva Ellen Jokikunnas.

Mukana kisassa ovat: Ex-mäkikotka Janne Ahonen, räppäri Dan ”Uniikki” Tolppanen, toimittaja Sanna Ukkola, kauppiaan rouva Michele Murphy-Kaulanen, toimitusjohtaja Mikael Jungner, yleisurheilija ja urheilumanageri Noora Toivo, räppäri Pastori Pike, lastenhoitaja Pia Nykänen, realitytähti Sauli Koskinen, näyttelijä Timo Lavikainen, Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää sekä artisti ja somevaikuttaja Tuuli.

Eikä siinä vielä kaikki. Jääkiekon parista tuttu leijonalegenda Timo Jutila saapuu kisaan yllätyspelaajana ketjuun kauden aikana. Myös Maisa Torpan oli määrä saapua Farmille kesken kauden, mutta sairastelu esti yllätysvierailun.

Maataloustöiden arki paljastuu pian osallistujille, kun tälläkin kertaa kilpailijoiden käytöstä karsitaan lähes kaikki modernit sähköiset tai muuten moottoroidut apuvälineet. Lapio painetaan lantaan ja maatilan raskaat työt tehdään käsi- ja jalkavoimin, vesi kannetaan kaivosta. Sähköä on käytössä lähinnä vain laitumen sähköpaimenessa.

Ensimmäinen jakso Nelonen sunnuntai klo 19.30 ja uusinta torstai klo 18.30

Lapio painetaan lantaan ja maatilan raskaat työt tehdään käsi- ja jalkavoimin.

Lue lisää

Farmi Suomi kiinnostaa myös niitä, jotka eivät yleensä katso tositv:tä: "Elämä tuntui merkitykselliseltä – kun lehmät on lypsettävä ja pellot hoidettava, aikaa ei jää muiden asioiden murehtimiseen"

Uudessa tv-sarjassa teurastetaan sikoja ja lampaita

Maajussille morsian on esimerkki siitä, ettei kotimainen tositv taivu jenkkiläiseen ilmaisuun – "Suomalainen ei suostu feikkaamaan"

Taloudesta lyhyesti