Ihmiset & kulttuuri

Söin täällä: Kebab-ravintolan 35 euron perheboksilla ruokkii koko perheen – liha on suomalaista

Maku ei jätä valittamisen varaa, ja 35 euron perheboksilla ruokkii koko perheen.
Perheboksiin on pakattu talon kebab-annos.

Kun huristelee Helsingistä Porvooseen tietä 170, vastaan tulee ennen pitkää Sipoon lähiö Söderkulla, joka kasvaa kovaa ja korkealle. Tien vieressä on myös tyylikäs, uudehko valkoinen rakennus, jonka seinässä lukee Ravintola Veljekset. Se erottuu maalaismaisemassa ja panee miettimään, oikeinko täällä ravintolatoiminta kannattaa ja vieläpä korona-aikana.

Ravintolaa pitää neljä kurdiveljestä, joilla on ollut Söderkullan keskustassa ravintola jo vuosia. "Kaikki täällä tuntevat meidän kebabin!" sanoo yksi veljeksistä tiskin takana.

Tuttu tarjonta on auttanut tautivuonna, ja minäkin tartun perheboksiin: Veljekset pakkaavat 35 euron noutorasiaan riisiä, kebabia ja pitaleipää tai vaihtuvan päivän lounaan.

Kotimaisella nautakebabilla ruokkii koko perheen eikä maku jätä valittamisen varaa: suutuntuma on lihaisa, mausteita sopivasti, riisi kuohkeaa ja esillepano houkutteleva. Yleinen mielikuva kebabannoksista voi olla mössöinen, mutta nyt jopa automatkan jälkeen noutorasian kannen alta löytyi silmillekin ruokaa.

Loppuvuonna 2019 avattu siisti ravintolasali ja iso terassi saavat asiakkaan toivomaan lämpimästi, että kesä avaa ovet.

Ravintola Veljekset, Taasjärventie 1, Söderkulla 01150

Ravintolarakennus valmistui lokakuussa 2019 eli hiukan ennen koronapandemiaa.
Lue lisää

Maahanmuutto maistuu hyvältä: "Useimmat meistä ovat päätyneet joskus lauantain ja sunnuntain välisen yön tunteina syömään turkkilaistaustaisten yrittäjien kebabia"

Katuruokaa kaikkien lampurien puolesta

Miljoonia kiloja kebablihaa tuodaan hämärästi Suomeen

Kalmari vaatii elintarvikevalvonnan uudelleen arviointia