Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Katso video: Piispa Mari Leppänen siunaa kylvöt tiistaina klo 10

Etänä järjestettävän tilaisuuden toivotaan olevan kaikkien yhteinen, kun koronan takia tapahtumat ovat toista vuotta tauolla.

Turun piispa Mari Leppänen siunaa kevään kylvöt kasvua odottavalla pellolla kirkon viereisessä Turun lähellä. Tilaisuus näytetään suorana MT:n verkkosivuilla tiistaina klo 10 alkaen.

Koronavirustilanteen takia yleisöä ei ole kutsuttu paikalle.

Vilja on ollut keskeinen elintarvike ja energian tuoja. Se on ollut elinehto ja paljon vakavampi asia kuin nykyään ajatellaan, kertoo tapahtumaa organisoineen MTK Varsinais-Suomen aluepäällikkö Aino Launto-Tiuttu.

Launto-Tiuttu toivoo, että tilaisuudesta verkon välityksellä tulee kaikkien yhteinen. "Yhteisöllisyyttä kaivataan. Kylvösiunaukset ovat luonnonläheisiä tilaisuuksia."

Kylvösiunausperinne herätettiin uudelleen henkiin 30 vuotta sitten. Moni tuottajayhdistys on järjestänyt niitä yhdessä seurakunnan kanssa joka kevät. Parhaimmillaan kylvösiunaus tarjoaa sosiaalisen hetken aherruksen keskellä. Koneet pysäytetään ja rauhoitutaan tilaisuuden äärelle.

Varsinais-Suomen ja Satakunnan maaseutunuoret huolehtivat kahvituksesta samalla, kun tapaavat uutta piispaa. MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin tulee myös paikalle.

Koronatilanteen ja kokoontumisrajoitusten takia kylvöjen siunaukset ovat suurelta osin tauolla viime vuoden tapaan. Osa tuottajayhdistyksistä on kertonut järjestävänsä tilaisuuden etänä verkossa, Launto-Tiuttu kertoo.

Lue lisää

Kirkko on myös ohikatsottujen ihmisten rinnalla, sanoo arkkihiippakunnan piispaksi vihitty Mari Leppänen

Mari Leppänen valittiin Turun arkkihiippakunnan uudeksi piispaksi

Poikkeuksellinen tie ensin papiksi ja nyt piispaksi – Mari Leppäselle oman kutsumuksen tunnistaminen ja tunnustaminen oli pitkä tie

Entinen piispa Irja Askola: "Joulu voi olla monelle hyvin julma"