Ihmiset & kulttuuri

Poliisi suosittelee vahvasti, ettei Helsingin keskustaan kokoonnuta vappuna

Myös Turussa muistutetaan kokoontumisrajoituksista
LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Helsingin poliisi muistuttaa, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut kuuden hengen kokoontumisrajoituksia toukokuun puoleenväliin saakka.

Poliisi suosittelee vahvasti, ettei Helsingin keskustaan kokoonnuta vappuna.

Helsingin poliisi muistuttaa, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut kuuden hengen kokoontumisrajoituksia toukokuun puoleenväliin saakka. Rajoitukset koskevat yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Lisäksi valtioneuvosto ja Helsingin kaupunki suosittelevat edelleen tapaamisten välttämistä sekä vapun juhlimista lähipiirissä ja etänä, poliisi lisää. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, ettei yksityistilaisuuksia järjestetä.

Helsingin poliisin ylikomisario Seppo Kujala kertoo poliisin valvovan vapun yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

"Viime vuonna kaupunkilaiset kantoivat hienosti vastuunsa, ja samaa odotamme myös tänä vuonna", Kujala sanoo tiedotteessa.

Poliisi myös toivoo vanhempien muistuttavan nuoria, etteivät nämäkään kokoonnu suurissa ryhmissä julkisilla paikoilla.

Poliisi kertoo tarkemmin vapun valvonnasta torstaina.

Koronaturvallisesta vapusta muistuttavat myös Turun kaupunki yhteistyössä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, alueen korkeakoulujen, Turun ylioppilaskyläsäätiön sekä poliisin kanssa.

Turussa ja muualla Varsinais-Suomessa ei suositella yli kuuden hengen yksityistilaisuuksia. Lisäksi sisätiloissa tai ulkotiloissa järjestettäviin yleisötapahtumiin voi osallistua korkeintaan kuusi ihmistä. Rajoitukset ovat voimassa toukokuun puoleenväliin.

Lue lisää

Turvavälit teillä ja tapahtumissa

Etätyön roolia on täsmennettävä

THL: Suomessa on todettu 461 uutta koronatartuntaa – helsinkiläiset voivat aikaistaa tehosterokotustaan neljällä viikolla

MaRa kantelee KymSoten toimista jalkapallofanien testauksessa eduskunnan oikeusasiamiehelle