Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Uutuuskirjat parin hipaisun päässä – lasten ja nuorten kirjallisuusfestari järjestetään toista kertaa etänä

LANU!-kirjallisuusfestarin jatkon turvaamiseksi perustettiin viime syksynä LANU ry.
Erika Vik
Kallion ilmaisutaidon lukion KirjaKallio-ryhmän opiskelijat Meeri Mäkinen (vas.), Sofia Muurinen ja Ansa Kurola käsikirjoittivat ja toteuttivat festivaalien tervetulotoivotuksen. Kirjallisuusfestivaalin ohjelmaa ovat olleet tekemässä myös hämeenlinnalaisen Seminaarin koulun 4.-luokkalaiset ja helsinkiläisen Puistolanraitin ala-asteen koulun 4.-luokkalaiset.

Ensi viikolla järjestetään toista kertaa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten LANU!-kirjallisuusfestivaali. Keskiviikosta lauantaihin kestävä tapahtumaa vietetään kokonaan verkossa.

Ajatus virtuaaliseen kirjallisuusfestivaaliin syntyi viime keväänä hallituksen tiedottaessa alkavista koronarajoituksista. Ensimmäinen festivaali onnistui niin hyvin, että tapahtuman jatkoa turvaamaan perustettiin syksyllä LANU ry.

Tänä vuonna tapahtuma esittelee yli seitsemänkymmentä kotimaista lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kirjaa sekä sarjakuvaa. Festivaaliohjelma rakentuu lyhytdokumenteista, studiokeskusteluista, Instagramin livelähetyksistä ja kirjavinkkauksista. Tarkoitus on saada lukuvinkit helposti saataville.

”Haluamme, että uutuusteokset löytyvät jokaisen kännykästä vain parin hipaisun päästä”, tapahtuman vastaava tuottaja, kuvittaja ja kirjailija Erika Vik kertoo tiedotteessa.

Instagramin livelähetyksiä lukuun ottamatta ohjelma on katsottavissa tapahtuman YouTube-kanavalla toukokuun loppuun saakka.

Kirjallisuusfestivaali LANU! 5.–8.5.

Lue lisää

Virtuaalinen kirjallisuusfestari polkaistiin käyntiin alle kolmessa viikossa – tarjolla yhteensä yli vuorokauden verran asiaa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta

Kirja-arvostelu: Salla Simukan Lukitut kertoo yhteiskunnasta, jossa nuoret joutuvat vankilaan rikoksista, joita he eivät ole tehneet – ainakaan vielä

Etsitkö lomalukemista tai kirjaa kääräistäväksi joululahjapakettiin? MT julkaisee kaksi kirja-arviota päivässä loppiaiseen asti

Kirja-arvio: Thomas Taylorin Malamanteri on taianomainen seikkailu, joka kaappaa lukijan mukaansa