Ihmiset & kulttuuri

Söin täällä: Tässä ravintolassa pihvin voi valita mureuden, marmoroitumisen ja maun voimakkuuden mukaan – lihan alkuperä kerrotaan tilan tarkkuudella

Tartar on viedä kielen mennessään.
Atrian lihat on valmistettu meheviksi vankalla ammattitaidolla.

Gastrogrilli Muré palvelee lihanhimoisia Helsingin keskustassa. Ravintolan rennon viihtyisä ja intiimi tunnelma antavat lämpimän vastakohdan viimaiselle kantakaupungille.

Pihviravintolan lihat ovat Atrian, ja seinällä kerrotaan niiden alkuperä kotitilan tarkkuudella. Naudat on luokiteltu numeroin niiden mureuden, marmoroitumisen ja maun voimakkuuden perusteella.

Murén makuja -menukokonaisuus alkaa herkullisilla kanakroketeilla. Sitä seuraava tartar on viedä kielen mennessään, samoin härkäpavuista valmistettu hummus. Upea yrttiöljy tekee annoksesta myös visuaalisen elämyksen.

Pääruoka, nautaa, possua ja kanaa, tuodaan pöytään hopeatarjottimella. Sen seuraksi saamme herkullisia grillattuja tomaatteja sinihomejuuston kanssa. Myös muut lisukkeet ovat onnistuneita. Possunkylki on parasta, mitä olen syönyt.

Jälkiruuassa yhdistyvät onnistuneesti suklaa, puolukka ja kuusenkerkkä.

Koronan hiljentämänä iltana ravintolan palvelu on erittäin ammattitaitoista ja suorastaan hemmottelevaa. Ateriakokonaisuuden hinta on korkea, 80 euroa, mutta määrä ja laatu ovat kohdallaan.

Gastrogrill Muré, Korkeavuorenkatu 4, 00150 Helsinki

Lue lisää

Kesko, Atria ja OP-ryhmä antoivat positiiviset tulosvaroitukset

Ruuan hintapaine korostaa kotimaista

Keppana Kellarin sisustuksessa ja olutvalikoimassa riittää ihmeteltävää – Liesjärven persoonallinen ravintola taitaa retrot pihviannokset

Katso kartta: Gastronomien suosikkiravintolat on listattu ympäri Suomen – Vuoden ravintola jätettiin koronan takia nimeämättä