Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Leijonahyökkääjä Mikael Ruohomaan 94-vuotiaan mummon pihalla nousi lippu sunnuntaina ylös tankoon – "Odotetaan hienoa MM-finaalia"

Kiekkoleijonien keskushyökkääjän Mikael Ruohomaan isä Matti odottaa kotiväen ja koko Suomen mukana jääkiekon MM-kisojen huikeaa loppuottelua sunnuntai-iltana
Jukka Pasonen
Jääkiekon vuoden 2021 MM-ottelun loppuottelussa kiekko putoaa jäähän tänään klo 20.15 MTV3-kanavalla.

Jo aamulla Alastaron ja Huittisten Huhtamon rajamailla oli käyty nostamassa lippu tankoon myös pelejä innokkaasti seuranneen Mikaelin 94-vuotiaan mummon kotipihassa.

”Odotetaan hienoa peliä. Kaikki on mennyt pojalla yli odotusten. Minulle on yllätys, että hän pelaa MM-joukkueessa, mitenkään Mikaelin valtavaa työmäärää väheksymättä”, sanoo Matti Ruohomaa.

”Ajattelen isänmaallisena asiaa laajasta näkökulmasta. Huhtamon kirkontornia kun katson, ajattelen niitä leijonia, jotka puolustivat tätä maata ja sen jälleenrakensivat. Se kaikki on mahdollistanut nämä nykyiset menestykset.”

Ruohomaa sanoo olevansa vanhan liiton miehiä, joka arvostaa suuresti kaikkea sitä työtä, mitä yksityiset ihmiset ja yritykset ovat urheilun eteen Huittisissa ja lähialueilla tehneet.

Hän toivoo myös, että leijonien menestys on antanut suomalaisille arjen sankareille voimia jaksaa korona-aikana.

Jukka Jalosen organisaatio on hyvä esimerkki siitä, että urheilussa pätee vielä ajatus siitä, että joukkueessa olla joukkueen tavoin. Minulla se tarkoittaa, että maassa maan tavalla ja suvivirsi veisataan komeasti.”

Lue lisää:

Leijonat yrittää tyrehdyttää Kanadan vastaiskuvoiman – kiekko pitää saada vastustajan päätyyn ja syöttölinjat oman maalin edustalla on tukittava

Lue lisää

Huuhkajat houkuttelevat suomalaiset sankoin joukoin samaan aikaan samalle kanavalle

Leijonat uusi MM-finaalipaikkansa – Saksa kaatui Riian jännitysvälierässä

Kansainvälinen jääkiekkoliitto päätti: MM-jääkiekkoa ei pelata Valko-Venäjällä

Pelottavan draaman jälkeen ihme – Huuhkajat voittoon EM-avauksessaan