Ihmiset & kulttuuri

Tanskan jalkapalloliiton mukaan Eriksen on tajuissaan – Suomen ja Tanskan ottelu keskeytyi traagisiin tapahtumiin

Tilanteessa 0–0 oleva peli on ollut keskeytyksissä pitkään, mutta se jatkuu kello 20.30 paikallista aikaa eli kello 21.30 Suomen aikaa.
Lehtikuva / Markku Ulander
Tanskan pelaajat ympäröivät Eriksenin ylimääräisiltä katseilta.

Tanskan jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Christian Eriksen valahti nurmen pintaan Tanskan ja Suomen välisen EM-lopputurnauspelin avauspuoliajan lopulla Kööpenhaminan Parken-stadionilla. Erikseniä hoidettiin pitkään kentällä, ja pelaajien sekä lähellä olleiden katsojien ilmeet olivat hyvin kauhistuneita. Osa pelaajista itki.

Myöhemmin Tanskan jalkapalloliitto DBU kertoi Twitterissä, että Eriksen on tajuissaan ja hänelle tehdään tutkimuksia sairaalassa. Kenttäkuulutus kertoi lisäksi, että Eriksenin tila on vakaa. Tämä tieto sai yleisössä aikaan valtavat suosionosoitukset.

Tilanteessa 0–0 oleva peli on ollut keskeytyksissä pitkään, mutta se jatkuu kello 20.30 paikallista aikaa eli kello 21.30 Suomen aikaa. Ensin pelataan avauspuoliajan viimeiset neljä minuuttia ja sitten viiden minuutin tauon jälkeen pelataan toinen puoliaika.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi, että molempien joukkueiden pelaajat pyysivät pelin jatkamista.

Eriksenille annettiin kentällä sydänhierontaa. Tanskan pelaajat ympäröivät hoitotiimiä koko ajan. Runsaan kymmenen minuutin jälkeen Eriksen vietiin paareilla kentältä, ympärillä pelaajat pitivät lakanaa näkösuojana. Eriksen oli kuitenkin ilmeisesti tuolloin tajuissaan. Reuters-uutistoimiston valokuvaajan mukaan hän näki kuinka Eriksen oli nostanut kättään otsalleen ollessaan paareilla.

Stadionilla olevat suomalaiskannattajat ovat pysyneet paikoillaan, kuten kenttäkuulutuksessa on useaan kertaan pyydetty. Suomalaisfanit aloittivat, ennen tietoa Eriksenin tilasta, "Christian Eriksen" -kannustushuudot ja saivat ensin tanskalaisfaneilta suosionosoituksia ja lopulta nämä mukaan rytmikkääseen huutoon.

Juttua päivitetty 12.6.2021 klo 21:25.

Lue lisää

MaRa kantelee KymSoten toimista jalkapallofanien testauksessa eduskunnan oikeusasiamiehelle

EM-finaalista on luvassa taktinen mittelö – "Loppuottelussa ei lähdetä lyömään päätä seinään"

THL ja STM: Koronatartuntojen määrä kaksinkertaistui Pietarin EM-kisoihin suuntautuneen kisaturismin vuoksi

Tuliaisia Pietarista