Ihmiset & kulttuuri

Mitä yhteistä on Maustetytöillä ja Kauko Röyhkällä? – Molemmat artistit saapuvat tänä kesänä Joutsaan esiintymään

Taidelaitos Haihatuksen Musasunnuntai-konsertit alkavat 04. heinäkuuta. Konserttien yhteydessä pääsee tutustumaan kesänäyttelyyn.
Petteri Kivimäki
Keski-Suomessa sijaitseva taidekeskittymä Haihatus toimii monien kulttuuritapahtumien järjestämispaikkana. Haihatuksen toiminnasta vastaava Risto Puurunen kuvattiin viime kesänä "hieman kesken" olevalla lippupisteellä ja kesäkahvilan edessä.

Joutsalainen Taidelaitos Haihatus järjestää tänä kesänä yhdeksän MusaSunnuntai-konserttia viimevuotiseen tapaan. Esiintyjäkaartissa nähdään sekä nousevia artisteja että paikkansa vakiinnuttaneita musiikintekijöitä, muun muassa Maustetytöt, Kauko Röyhkä, Rosita Luu, Kynnet, Litku Klemetti, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Cleaning Women ja Radiopuhelimet.

Konserttisarjan avaa 04. heinäkuuta Vaalalta kotoisin oleva kahden sisaruksen pop-yhtye Maustetytöt, jonka musiikkia värittää melankolisuus. Kaksikko esiintyi Helsingin Flow-festivaaleilla vuonna 2019.

Konsertit järjestetään Haihatuksen ulkoalueella piknik-konserttina ja niissä noudatetaan viranomaisten korona-ohjeistuksia käsien puhdistamisesta ja riittävistä turvaväleistä.

Viimevuotiset onnistuneet Musasunnuntait saivat jatkamaan tapahtumia myös tänä kesänä, kertoo Haihatuksen toiminnasta ja Musasunnuntaiden ohjelmasta vastaava Risto Puurunen tiedotteessa.

Kesänäyttely Avantgardevekkula: Polttava tarve sisältyy pääsylipun hintaan. Taidenäyttelyssä pääsee tutustumaan veistoksiin, kuviin, äänimaisemiin ja taiteellisiin rakennelmiin. Teokset välittävät kokemuksia ja kuvitelmia erilaisista inhimillisistä tarpeista ja niiden vaikutuksista ympäristöön.

”Viime vuonna Tuomo Vuoteenoman järjestämä Haihatuksen kesänäyttely teki yli 20-vuotisen historiansa yleisöennätyksen ja kaksi teosta lunastettiin Kiasman kokoelmaan.”

Hänen mukaansa MusaSunnuntaiden ja Haihatuksen perinteisen kesänäyttelyn tapaisten iloa tuottavien elämyksien järjestäminen on juuri nyt merkityksellistä.

Tapahtuma on sallittu kaikenikäisille, mutta sisältää K18-anniskelualueen. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia ja löytyvät Haihatuksen verkkosivuilta sekä sosiaalisen median kanavista.

Liput ennakkoon Haihatus Shopista: 14€ (aikuiset), 10€ (opiskelijat ja eläkeläiset), 8€ (13–18-vuotiaat).

Liput ovelta 16€ / 12€ / 10€.

Lue lisää

Asiantuntijoiden mukaan työvoimapulaan on vain yksi nopea ratkaisu – "Osaajapula koskee jo lähes kaikkia aloja ja koko Suomea"

Yle uutiset: Työvoimapulasta on tullut Keski-Suomen kasvun jarru: "Tämä ei ole enää toimialakohtaista"

Satakunnasta paljastui hämmästyttävä löytö: "Tämä on aivan uutta nykykansantaiteessa, että taidetta on luotu yhdessä eri tavoin"

Maaseudun kulttuuritapahtumat voivat lisääntyä kulttuurihankkeen myötä, arvioi Ähtärin kaupungin vapaa-ajantoimen johtaja