Ihmiset & kulttuuri

Tänään 550 pihaa ja puutarhaa ympäri maan aukeaa yleisölle – erityisesti hyötypuutarhat kiinnostavat nyt

Valtaosa puutarhoista on yksityisiä pihoja ja vapaa-ajan kohteita.
Avoimet Puutarhat
Kasvimaalla voi kasvattaa monenlaisia hyötykasveja.

Avoimet Puutarhat -tapahtuma järjestetään kymmenennen kerran sunnuntaina 20.6. klo 12–17. Tapahtumapäivänä tutustutaan useisiin vihreisiin ja kukkiviin kohteisiin.

Tapahtumapäivänä avautuu 550 puutarhaporttia, joiden takaa paljastuu erilaisia ja mielenkiintoisia kohteita. Valtaosa puutarhoista on yksityisiä pihoja ja vapaa-ajan kohteita. Erityisen paljon kiinnostusta ovat keränneet hyötypuutarhakohteet.

Hyväntuulisen tapahtuman puutarhoihin voi käydä tutustumassa etukäteen www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla. Karttasovelluksen avulla voi laatia reittisuunnitelman ja vierailla useammassakin mielenkiintoisessa kohteessa.

Joukossa on myös monia siirtolapuutarhoja sekä julkisia puistoja että kaupallisesti mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Osassa kohteista on erikoisohjelmaa ja rentoutua hetkinen esimerkiksi kahvikupin ääressä.

Tapahtuman teemana on Opitaan yhdessä puutarhassa. Tänä vuonna valitaan Vuoden Avoin Puutarha, jossa tämä yhteisöllisyys toteutuu esimerkillisesti.

Ehdotuksia yhteisöllisestä kohteesta kannattaa lähettää osoitteseen puutarhaliitto@puutarhaliitto.fi. Lisäksi kuvia kohteista voi julkaista Instagramissa ja Facebookissa #avoimetpuutarhat.

Lue lisää

Kyteekö sadevesisangossasi hyttyshautomo? Munat kehittyvät aikuisiksi muutamassa viikossa

Sielukas ja sulokas: Kimalaista kivempaa eläintä saa etsiä

Omenankasvatusta Kainuussa? Kajaanissa monet eri hedelmäpuut tuottavat jo kunnon sadon

Tällaista satoa kannattaa kasvattaa puutarhassa, kun haluaa säästää rahaa ja vaivaa