Ihmiset & kulttuuri

"Suomen komein koripallostadion" – IKH Areenasta tulee hulppea kotihalli Korisliigan kestomenestyjälle: Karhu Basketin otteluihin tilaa jopa 3 500 katsojalle

Kauhajoelle aletaan näinä päivinä rakentaa IKH Areenaa, josta tulee Korisliigan kestomenestyjän Karhu Basketin kotikenttä. Pelkästään koripalloilijoiden tarpeisiin areenaa ei kuitenkaan tehdä.
Havainnekuva/ Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy
Jos kaikki sujuu suunnitellusti, IKH Areena valmistuu syyskuun lopussa 2022. Silloin Karhu Basket pääsisi aloittamaan kauden 2022–2023 Korisliigan upouudessa kotisalissa.

Monitoimiareenan rakennuttaa KB Areena Kauhajoki Oy, joka on perustettu marraskuussa 2020. Areenassa voidaan järjestää eri lajien kansallisia ja kansainvälisiä otteluita sekä konsertteja ja tapahtumia.

Areenasta tulee iso. Ottelutapahtumissa katsomoihin ja ravintoloihin sopii yhteensä 3 500 katsojaa. Konsertteihin ja muihin tapahtumiin saadaan sopimaan 5 000 ihmisen yleisö.

Monitoimiareenan suunnittelu on seinäjokelaisen Arkkitehtitoimisto Jääskeläinen Oy:n käsialaa.

"Kauhajoen areenasta tulee Suomen komein koripallostadion", arkkitehti Jyrki Jääskeläinen sanoo MT:lle.

"Monitoimiareenan merkitys Kauhajoelle on mielestäni samaa luokkaa kuin rakenteilla olevan Uros Live -areenan merkitys Tampereelle", Jääskeläinen vertaa.

Kauhajoen areenan vapaa korkeus on 12,6 metriä eli kyseessä on kansainväliset mitat täyttävä pelipaikka.

"Tuo korkeus edellytetään lentopallo-otteluilta. Niissä vapaan tilan on oltava vielä korkeampi kuin koripallo-otteluissa."

Jääskeläinen kuvaa rakennusta "korttelin kokoiseksi".

"70 metriä x 70 metriä x 20 metriä", hän kertoo mittoja.

Monitoimiareenasta käytetään nimeä IKH Areena.

"KB Areena Kauhajoki Oy on tehnyt IKH:n kanssa asiasta pitkäaikaisen sopimuksen", kertoo areenahankkeen keskeinen toimija ja halliyhtiön puheenjohtaja Petri Suokas.

Areenahanke ei olisi mahdollinen ilman IKH:n ja Ilkka Alakortteen panostusta, Suokas sanoo.

Lisäksi Suokkaan oman yrityksen Suotuuli Oy:n rooli hankkeessa on erittäin merkittävä. Suotuuli Oy:n toimiala on tuulivoiman tuotanto.

"Areenahankkeen kustannusarvio asettuu 8–12 miljoonaan euroon", Suokas kertoo.

Rakentaminen alkaa näinä päivinä.

"Jos kaikki sujuu suunnitellusti, IKH Areena valmistuu syyskuun lopussa vuonna 2022."

IKH-ketjustaan tunnettu maahantuontiyritys Isojoen Konehalli Oy sekä Jokapaikka Oy tytäryhtiöineen vaihtoivat omistajaa kaupassa, joka julkistettiin maanantaina 21. päivä kesäkuuta.

Yhtiöiden osakekannat osti Grafton Group plc. Irlantilainen Grafton Group maksoi yhtiöistä 199,3 miljoonaa euroa.

Isojoen Konehalli Oy oli perheyritys. Ilkka Alakortes tunnetaan yhtiön pitkäaikaisena toimitusjohtajana. Hän oli Isojoen Konehalli Oy:n pääomistaja.

”Yhtiön toiminta on kasvanut siihen mittakaavaan, että se tarvitsee leveät hartiat toiminnan jatkuvuuden, kasvun ja kehittymisen turvaamiseksi. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Graftonin kaltaisen toimijan viemään yritystä eteenpäin yhdessä nykyisen johdon ja henkilökunnan kanssa,” Alakortes totesi kaupasta kertoneessa tiedotteessa.

Isojoen Konehalli Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1956. Tuolloin Ilkka Alakortteen vanhemmat Antti ja Raili Alakortes aloittivat traktorien huolto-, purku- ja myyntitoiminnan Isojoella. Yhtiö muutti Kauhajoelle vuonna 1988.

Lue lisää:

IKH irlantilaisille 199,3 miljoonalla eurolla

IKH:n toimitusjohtaja on pientilan poika: "Myös yrityksen on muistettava juurensa"

Isojoen Konehalli Oy myytiin irlantilaisille omistajille: "Olemme erittäin tyytyväisiä"

"Taistele Karhu" Kauhajoen uskolliset fanit reissaavat joukkueen perässä

Katso video: Valmentaja Jussi Laakso loi korishuuman Kauhajoelle

Lue lisää

Yle uutiset: Karjatilalliset säilyttivät taivasalla kymmeniä naudanraatoja ja hautasivat niitä maahan Kauhajoella – oikeus tuomitsi sakkoihin

Hyvästit huippusadoille: ”Ohran ja kauran hehtaarisadot jäävät 1 000–2 000 kiloa pienemmiksi kuin hyvänä vuonna" – ”Nyt vettä tarvitaan lisää ja nopeasti"

IKH irlantilaisille 199,3 miljoonalla eurolla

Isojoen Konehalli Oy myytiin irlantilaisille omistajille: "Olemme erittäin tyytyväisiä"