Ihmiset & kulttuuri

Kainuu saa omat kirjamessut – kirjallisuuden ystävät kokoontuvat Kuhmoon marraskuussa

Kainuun kirjamessuilla esiintyvät muun muassa kirjailijat Terhi Törmälehto, Risto Oikarinen ja Liisa Louhela.
Markku Vuorikari
Kainuulaiset kirjallisuusalan toimijat ja Kainuun liitto ovat suunnitelleet yhdessä Kainuun ensimmäiset kirjamessut.

Kainuulaiset kirjallisuusalan toimijat ja Kainuun liitto ovat suunnitelleet yhdessä Kainuun ensimmäiset kirjamessut. Tapahtuma on luoto kirjailija Risto Kormilaisen aloitteesta ja Kuhmon vuoden 2020 kirjamessujen innoittamana.

Kainuun ensimmäiset kirjamessut järjestetään Kuhmossa 19. – 20. marraskuuta osana Kuhmon Römppäviikon tapahtumaa. Tapahtumapaikkana ovat 19. marraskuuta Kuhmon kaupunginkirjasto ja 20. marraskuuta Kuhmo-talo. Myös muut Kainuun kunnat osallistuvat oheisohjelmallaan Kainuun kirjamessuihin.

Kainuun kirjamessuilla esiintyvät muun muassa kirjailijat Terhi Törmälehto, Risto Oikarinen ja Liisa Louhela. Kirjailijat esittelevät uusia kauno- ja tietokirjoja teemojen vaihdellessa luonnosta ja sota-ajasta naispappeihin.

Lauantaina Kuhmo-talon aulassa kustantajat, kirjailijaseurat, SpotLit – hanke ja Unescon kirjallisuuskaupunki esittelevät toimintaansa.

Kainuun liitto järjestää lauantaina 20.11. linja-autokuljetuksen Kajaani- Sotkamo–Kuhmo ja takaisin. Kirjamessujen tarkka ohjelma julkaistaan elokuun lopussa.

Römppäviikot on saanut nimensä renkien ja piikojen vapaaviikosta, jonka aikana heillä oli mahdollisuus pestautua uuteen taloon tulevaksi vuodeksi. Kuhmon Römppä on Kuhmon kaupungin kulttuuritoimen vuosia järjestämä kulttuurikokonaisuus.

Lue lisää: Syyslomaviikon voi viettää römppäviikon teemalla

Lue lisää

Yle uutiset: Puukauppa käy vilkkaana Kainuussa, vaikka kesän myrskytuhot hieman sitä hidastivatkin

Yle uutiset: Voimakkaat myrskypuuskat lähestyvät Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata – tuulen suunta hankala puille

Yle uutiset: Puolukkasadosta on tulossa Kainuussa paikoin jopa runsas

Yle uutiset: Aloituspäivän sade vaikeutti Kainuun karhujahtia: lauantaina on kaatunut karhuja Kuhmossa ja Sotkamossa poikkeusluvalla