Ihmiset & kulttuuri

Musiikki soi taas Virtain kesässä

Musiikkijuhlien konserteissa kuullaan sekä klassista että kevyempää musiikkia.
Matti Nenonen
Kitaristi Marzi Nyman esiintyi viulistien kanssa KesäVirratSoi -musiikkijuhlilla vuonna 2017. Hän soittaa myös tämän vuoden tapahtumassa.

KesäVirratSoi-musiikkijuhla tuo jälleen monipuolisen kattauksen musiikkitarjontaa Virroille 15.–18.7.2021. Musiikkijuhla järjestetään tänä vuonna seitsemättä kertaa.

Torstaista sunnuntaihin kestävillä musiikkijuhlilla on kahdeksan konserttia sekä Juhlamessu. Konserteissa kuullaan sekä klassista että kevyempää musiikkia.

"Lippuja on vielä jäljellä. Järjestämme konsertteja useassa eri tilassa. Kirkkoon mahtuu normaalisti 650 henkilöä, mutta nyt myymme vain noin puolet kapasiteetista", kertoo KesäVirratSoi-musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Hannu Kiiski.

Musiikkijuhlilla osa tapahtumista on ulkoilmatapahtumia. Perjantaina ja lauantaina ulkona pidettävät tapahtumat ovat ilmaisia.

"Pidämme huolta turvallisuusrajoituksista. Olemme iloisia siitä, että saamme järjestettyä juhlat ja ihmiset saavat kuunnella huipputasoisia esityksiä."

Musiikkijuhla käynnistyy torstai-iltana 15.7. nuorten tähtien konsertilla Virtain kirkossa. Konsertissa esiintyvät huilisti Kaisa Kortelainen ja konserttiurkuri Pétur Sakari.

Musiikkijuhlilla esiintyy myös muun muassa Aino Venna ja hänen yhtyeensä sekä viulisti Petteri Iivonen, joka tulkitsee Bachin musiikkia.

Lauantai-ilta huipentuu Hiekkarannan tanssilavalla Toisveden rannalla järjestettäviin Muistojen tango -tansseihin, joita tahdittaa sopraano Mari Palo, viulisti Petteri Iivonen, kitaristi Marzi Nyman, harmonikan soittaja Niko Kumpuvaara ja kontrabasisti Ville Herrala.

Viikonlopun päättää pianisti Olli Mustosen konsertti Virtain kirkossa, jossa kuullaan Beethovenin pianosonaatteja.

Lippuja on koronatilanteesta johtuen saatavilla rajallinen määrä.

Hannu Kiiski perusti tapahtuman vuonna 2014 ja toimii nykyään musiikkijuhlan taiteellisena johtajana. Tapahtumaa on mukana toteuttamassa lukuisa joukko vapaaehtoisia.

Lue lisää:

Kansallisoopperan konserttimestari Petteri Iivonen löytää sukutilalta rauhaa ja tasapainoa – nyt hänellä on edessään yllättävän hankala päätös

Lue lisää

Myllykoskella alkaa tänään kirjamessut – tapahtuma huipentuu jalkapallon hyväntekeväisyysotteluun

Satakunnan sydämessä järjestetään jälleen Huhtamon kansainväliset elokuvajuhlat: "Olisi harmillista, jos vain suuremmissa kaupungeissa voitaisiin nauttia elokuvafestivaaleista"

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat alkavat maanantaina – katso ihastuttava video lapsitanssiryhmä Pikkuottosten harjoituksista

Vaasa Festival julkisti uudet esiintyjät - mukana paikallisia artisteja ja kotimaisia kärkinimiä