Ihmiset & kulttuuri

Myllykoskella alkaa tänään kirjamessut – tapahtuma huipentuu jalkapallon hyväntekeväisyysotteluun

Kymi Libri -kirjamessut järjestetään toista kertaa Kouvolassa Myllykoskella.
Markku Vuorikari
Kymi Libri -kirjamessut järjestetään toista kertaa. Messut tarjoavat monipuolista kirjallisuutta ja musiikkia.

Kymenlaaksossa Myllykoskella järjestetään Kymi Libri -kirjamessut toista kertaa Kulttuuritalo Wanhassa Rautakaupassa ja sen ympäristössä. Nelipäiväinen tapahtuma kestää torstaista sunnuntaihin 22.-25.7.

Kirjamessut pitävät sisällään muun muassa kirjallisuutta, musiikkia, erilaisia työpajoja ja taidenäyttelyä. Luvassa on myös jokiristeilyjä kirjailijoiden kanssa.

150 esiintyjän joukossa on kirjailijoita, kuten Ismo Leikola, Roman Schatz, Anneli Kanto ja Kirsi Pehkonen.

Tapahtumassa päästään tutustumaan kirjailijoiden ja luennoitsijoiden johdatuksella esimerkiksi inkeriläiseen kulttuuriiin, Haminan historiaan ja Viipurin monivuosisataiseen menneisyyteen. Myös Kouvolan historiaan vahvasti perehtynyt Sakari Viinikainen luennoi messuilla.

Kirjamessuilla julkistetaan uusia kirjoja. Tietokirjailija Ulla-Maija Sievisen ja kuvittaja Reija Lipposen tietokirjassa lapset oppivat vanhalta kalastajalta kaloista ja merenmaailmasta tarinan kautta.

Myös selkokirjailijat ovat mukana kertomassa selkokirjoista, jotka johdattavat lukemisesta vieraantuneet, maahanmuuttajat ja ikäihmiset kirjallisuuden ihmeelliseen maailmaan.

Tapahtuma huipentuu kirjailijoiden ja Mypan Ruutiukkojen eli entisten sarjapelaajien väliseen hyväntekeväisyysotteluun KSOY Stadionilla jalkapallon parissa.

Messujen suojelijana toimii valtiovarainministeri Annika Saarikko ja messujen kummisetänä runoilija ja entinen jalkapalloilija Atik Ismail.

Lue lisää

Presidentti Niinistölle kiroileva Juuso-papukaija nosti muutama vuosi sitten joensuulaisen tapahtumapuutarhan lähes koko kansan tietoisuuteen - Botania tarjoaa nähtävää tänäkin kesänä

Musiikki soi taas Virtain kesässä

Satakunnan sydämessä järjestetään jälleen Huhtamon kansainväliset elokuvajuhlat: "Olisi harmillista, jos vain suuremmissa kaupungeissa voitaisiin nauttia elokuvafestivaaleista"

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat alkavat maanantaina – katso ihastuttava video lapsitanssiryhmä Pikkuottosten harjoituksista