Ihmiset & kulttuuri

Arvi Savolainen viides Tokion olympialaisissa

Pronssiottelu päättyi Savolaisen tappioon.
Arvi Savolainen (vas.) koki tappion pronssiottelussa. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Arvi Savolainen on hävinnyt kreikkalais-roomalaisen painin 97-kiloisten pronssiottelun Tokion olympialaisissa. Iranin Mohammadhadi Saravi voitti suomalaisen pistein 9–2.

Savolainen johti ottelua ensimmäisen osion jälkeen 2–0, mutta iranilaisvastustaja oli loppuminuuteilla vahvempi. Molemmat ottelijat olivat kamppailun päätyttyä silminnähden aivan puhki.

Savolainen, 22, selviytyi pronssiotteluun voittamalla aiemmin tiistaina keräilyerissä Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovin pistein 4–1.

Olympiakulta 97-kiloisten sarjassa matkasi Venäjälle, kun Musa Evlojev voitti loppuottelussa Armenian Artur Aleksanjanin pistein 5–1. Aleksanjan kaatoi Savolaisen maanantaina.

Savolaisen loppusijoitukseksi tulee viides. Suomi ei ole yltänyt olympialaisissa painimitaliin sitten Ateenan 2004, jolloin painimaajoukkueen nykyinen päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela nappasi hopeaa. Suomalaispainijoiden olympiaurakka Tokiossa on ohi, joten seuraava tilaisuus on Pariisissa 2024.

Lue lisää

Isäntämaa rohmusi mitaleja uusista olympialajeista

Suomi jäi Tokiossa mitalitavoitteestaan

Suomen olympiajoukkueen kisapastori Leena Huovinen on kokenut elämässään paljon – eräs musertava hetki pysäytti hänet ajattelemaan, mistä hän todella saa lohtua

Arvi Savolainen kukisti kirgisialaisvastustajansa ja painii olympiapronssista