Ihmiset & kulttuuri

"Vaikutat niin täydelliseltä naiselta": Stiina häkeltyi täysin Maajussille morsiamessa saamastaan kirjesaaliista, maajussi-Patrik jännitti tuleeko naisten mukana työläitä eläimiä

Suuri kirjemäärä häkelsi Maajussi-Stiinan ja Kallen. Patrik taas toivoi, ettei morsianehdokkaalla ole eläimiä.
Saku Tiainen
Stiina tapasi pikatreffeillä kirjeiden perusteella seitsemän kiinnostavinta miestä.

Ilmassa on syksyn merkkejä: Lyhythihaisessa paidassa paleltaa, tiellä pyöräilee vastaan koululaisia ja Maajussille morsiamen 14. tuotantokausi pyörähtää käyntiin.

Uusin tuotantokausi on poikkeuksellisen pitkä, peräti 14 jaksoa. Mukana on kaksi jaksoa joissa otetaan selvää, mitä edellisten tuotantokausien maajusseille kuuluu nyt.

Syksyn avausjaksossa availtiin kirjeitä Mukkulan kartanossa Lahdessa.

28-vuotias Kalle osoittautui lopulta kauden kirjekuninkaaksi. Kirjemäärä yllätti sastamalaisen viljelijän. "Kaikki tutut koittivat luukuttaa, että kyllä niitä tulee, mutta en uskaltanut nostaa odotuksia."

Kasvinviljelyn ohella hän työllistää itseään diplomi-insinöörinä sairaalakalusteita valmistavassa yrityksessä. Kirjeiden joukosta löytyi myös nainen omalta kylältä.

Kalle sai kirjeiden lisäksi myös esimerkiksi laulutervehdyksen.

23-vuotias Stiina Pajulahdelta häkeltyi täysin nähdessään kirjeitä pullistelevan laatikon.

"Vaikutat niin täydelliseltä naiselta ja tulisin katumaan pitkään ilman, että edes yrittäisin", kirjoittaa Tuomas.

Määrätietoisen Stiinan kolhiintunutta Itsetuntoa kirjemäärä hiveli.

Tuhdin kirjepinkan sai myös Patrik, 20-vuotias viljatilallinen Orimattilan Pennalasta.

Patrikia tosin jännitti, tuleeko naisen mukana työläs eläinlauma. Hän säpsähti lukiessaan hevosenhoitajaksi esittäytyvän naisen kirjettä.

Toisen ehdokkaan kissan hän toivoi jäävän Suomussalmelle. Koira vielä menisi, Patrik veisteli.

Vaikka kirjeitä löytyy, eiköhän seitsemän kärki erotu joukosta, hän arvelee. "Jos en minä, niin ainakin pojat osaavat päättää."

Patrikin haastattelun löydät täältä.

Jatkoon pääsi myös 50-vuotias perunanviljelijä Matti.

Jonna koki haaveidensa täyttyneen nähdessään Matin ohjelman esittelyjaksossa: "Hitto, nyt se löytyi! Oma maajussi!"

Ihan kaikkiin toiveisiin hänellä ei kuitenkaan ollut antaa vastausta. Matti toivoi perheenlisäystä, mutta Jonna totesi ikänsä tulleen jo asiassa vastaan. "Minulla on yksi ihana tytär joka on jo aikuinen, se riittää."

Jatkosta putosivat 43-vuotias Clarisse Vihdin Huhmarista, 32-vuotias Juuso Salosta, 42-vuotias Pasi Luumäeltä ja 47-vuotias Jaana, joka oli silminnähden pettynyt kolmen kirjeen saldoonsa.

Maajussille morsian -ohjelmaa näytetään MTV3:lla maanantaisin. Lisäksi ohjelma on nähtävillä mtv-palvelun kautta.

Lue lisää:

Näin syntyy Maajussille morsian -ohjelma

Maajussille morsian on esimerkki siitä, ettei kotimainen tositv taivu jenkkiläiseen ilmaisuun – "Suomalainen ei suostu feikkaamaan"

Maajussi Patrik Nummela etsii menevää morsianta, joka pitää myös huushollin puhtaana – "Minä en halua vain nyhjätä kumppanin kanssa kahdestaan kotona

Vappu Pimiää korpeaa, kun suomalaisen ruuan arvoa ei ymmärretä – pitkiä teurastusmatkoja hän pitää suurena epäkohtana: "Yritän aina lobata asiaa, kun tapaan poliitikkoja"

Lue lisää

Onko parisuhteestasi tullut kodin työleiri? MT kerää kokemuksia, joissa rakkaus onkin tuonut mukanaan raadantaa

Maajussit pikatreffeillä: Maajussitar-Stiina yllättyi miehestä, joka tuntui heti tietävän mitä elämä tilalla on – "Herätti kipinän"

"Rakastuminen olisi tärkeää tässä hommassa", tuumii maajussi-Matti seuloessaan kirjeistä seitsemää morsianehdokasta – yksi seikka häntä kuitenkin huolestuttaa

Lemiläinen maajussi-Matti on tullut iän myötä tarkemmaksi kumppanin valinnassa – MT testasi syksyn seuratuimman perunanviljelijän erikoisuuden