Ihmiset & kulttuuri

Turussa lähes 700 vuotta vanhaan virkaan asetettiin ensimmäistä kertaa nainen

Teologian tohtori Aulikki Mäkinen asetettiin tänään Turun tuomiorovastin virkaan.
LEHTIKUVA / HANDOUT / TIMO JAKONEN
Tuomiorovasti on Turun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra ja Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin jäsen. Aulikki Mäkinen valittiin virkaan viime marraskuussa.

Turun tuomiorovastiksi sunnuntaina asetettu teologian tohtori Aulikki Mäkinen, 54, on ensimmäinen nainen virassa, joka on ollut olemassa vuodesta 1340 saakka. Kaikkiaan Suomen yhdeksästä tuomiorovastista neljä on naisia.

Männikön asetti tuomiorovastin virkaan arkkipiispa Tapio Luoma Turun tuomiokirkossa pidetyssä messussa.

Tuomiorovasti on Turun tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra ja Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin jäsen. Tarvittaessa tuomiorovasti toimii arkkihiippakunnan piispan tai arkkipiispan sijaisena.

Mäkinen valittiin virkaan viime marraskuussa Kuopion Männistön seurakunnan kirkkoherran tehtävästä. Aiempi Turun tuomiorovasti Heimo Rinne jäi eläkkeelle kuluvan vuoden alussa.

Lue lisää

Katso video: Piispa Mari Leppänen siunaa kylvöt tiistaina klo 10

Piispa halusi tutustua lihan- ja maidontuotantoon sekä tuottajiin, toive toteutui Keiteleellä – pontimena vierailulle oli julkisuudessa käyty keskustelu

Kirkko on myös ohikatsottujen ihmisten rinnalla, sanoo arkkihiippakunnan piispaksi vihitty Mari Leppänen

Poikkeuksellinen tie ensin papiksi ja nyt piispaksi – Mari Leppäselle oman kutsumuksen tunnistaminen ja tunnustaminen oli pitkä tie