Ihmiset & kulttuuri

Hylätyn kissan tarina sai surullisen lopun – "Matka yhden mökkikauden kesystä lemmikistä liki kaikki yhdeksän elämää käyttäneeksi rääpäleeksi oli varmasti tuskainen"

"Jalat kantoivat siihen saakka, kunnes kääräisin poloisen työhupparini sisälle ja nostin kyytiin."
Riitta Niiranen
Löytökissa ei saanut uutta elämää uudessa perheessä. Voimat loppuivat.

Kissa on vieläkin liian monelle kertakäyttöhyödyke. Kun se ei enää mahdu perheen elämään, se hylätään.

Yhteen oman onnensa nojaan jääneeseen törmäsi keskiviikkona Riitta Niiranen, joka työskentelee projektipäällikkönä Ahlmanilla Tampereella.

"Eilinen maastossa vietetty työpäivä sai käänteen päivän lopulla, kun syrjäisellä mökkitiellä pötkötti kissa, joka ei ollut siinä vielä tuntia aiemmin", Niiranen aloittaa Facebook-päivityksensä.

"Pysähdyimme ja kysyimme, oliko kissalla hätä."

"Hätä oli, nälkä ja jano oli ollut jo pitkään. Jalat kantoivat siihen saakka, kunnes kääräisin poloisen työhupparini sisälle ja nostin kyytiin. Kehräykset sain palkaksi ja pieni otus nukahti syliin."

Kissan hoitoon saaminen oli Niirasen mukaan "aivan sekopäinen prosessi". Facebook-päivitykseen hän kirjasi siitä vain lyhennelmän.

"Yksityiselle ei saanut viedä omalla rahallakaan, koska omistajasta ei ollut tietoa. Kunnaneläinlääkäri ei ehtinyt tilakäynniltä yhden kissan perään säntäämään."

"Neuvoksi tuli soittaa häkeen ja odottaa poliisia."

"Soitettiin kuitenkin alueen löytöeläimistä vastaavaan Boondocksiin, josta neuvottiin viemään kissa Tampereen keskustassa sijaitsevaan eläinlääkäriin."

Kissan diagnooseiksi tulivat aliravitsemuksen, kuivumisen, kirppujen ja loisten lisäksi punkit korvissa ja nenässä.

"Matka yhden mökkikauden kesystä lemmikistä liki kaikki yhdeksän elämää käyttäneeksi rääpäleeksi oli varmasti tuskainen. Itseltä tämä matka vei vain reilun tunnin. Kissalle se oli liian pitkä ja lopulta illalla saimme tiedon, että eutanasia oli ainoa helpotus."

Lue lisää

Kummastuttaako kissan käytös? Suomalaistutkijat löysivät kissoilta seitsemän persoonallisuus- ja käyttäytymispiirrettä – persoonissa myös rotukohtaisia eroja

Video: Suomen kissakriisi on karu ja kallis ongelma – painajaismaisesta "Stephen King" -kissapopulaatiosta selvisi vain yksi, kertoo kissoja loukuttanut vapaaehtoinen

Netissä jaettavat "suloiset" kuvat herättivät eläinlääkärin huomion – kissojen ruokinnasta liikkuu yhä vääriä käsityksiä: "Ruokailu ei ole kissalle ryhmähenkeä vahvistava tapahtuma"

Tämän takia lemmikkiä ei saa ajella karvattomaksi edes kesäkuumalla – näillä vinkeillä eläimet pärjäävät helteelläkin