Ihmiset & kulttuuri

Kuinka Plantagen uskaltaa tarjota huonekasveille vuoden takuun? "Harvalla on kuitti tallessa – takuu perustuu rehellisyyteen ja luottamukseen"

Nyt vietetään viherkasvien teemaviikkoa.
Sanne Katainen
Huonekasvien hankinnassa kannattaa olla tarkkana. Eteläikkunalle sopivat paahdetta sietävät kasvit, pohjoisikkunalle sen sijaan hämärässä viihtyvät.

Kasvi- ja puutarhayritys Plantagen tarjoaa viherkasveilleen 12 kuukauden takuun. Tarjous kuulostaa varsin avokätiseltä ottaen huomioon, kuinka moni tappaa huonekasveja tahtomattaankin.

Yhtiön huonekasvien ja leikkokukkien kategoriajohtaja Tom Timmer kertoo, ettei takuun väärinkäytöksiä juuri esiinny.

”Yleensä takuu vaatii, että ostoksesta kertova kuitti on pysynyt tallessa. Harva kuitenkin säilyttää viherkasvikuittiaan kokonaista vuotta. Siksi takuumme perustuu rehellisyyteen ja luottamukseen.”

Kun viherkasvin kanssa tulee ongelmia, niiden syytä selvitetään yhdessä asiakkaan kanssa. Timmerin mukaan viherkasveja ostavat haluavat onnistua niiden hoidossa ja takuu antaa heille luottamusta ostopäätöksen tekemiseen.

”Myydyistä kasveista korvataan takuun perusteella alle yksi prosentti.”

Useimmin Plantagen korvaa kasveja, jotka ovat hoitonsa suhteen vaativia. Niitä ovat esimerkiksi kirjolehdet.

Syksy voi olla huonekasvien ostolle vaikeaa aikaa, sillä kasvatusvaiheessa niillä on tehokkaat kasvivalot. Kodeissa valon määrä sen sijaan vähenee voimakkaasti talvea kohti mentäessä.

Myös huoneilma voi olla asunnosta riippuen liian lämmintä ja kuivaa, mikä stressaa kasvia erityisesti vähäisessä valossa.

Esimerkiksi sitrukset ja fiikukset lepäävät mielellään talvikauden, mutta niille on varattava siihen tarpeeksi viileä ja valoisa paikka. Kosteutta voi lisätä kasveja sumuttamalla ja ryhmittelemällä niitä yhteen, jolloin paikkaan syntyy niille suotuisa mikroilmasto.

Huonekasviseura ja Puutarhaliitto järjestävät tällä viikolla toista kertaa valtakunnallisen huonekasviviikon. Korona on näkynyt viherkasvi-innostuksena myös Plantagenissa.

”Ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona kuin aiemmin. Lisäksi rahaa on ehkä ollut käytettävissä enemmän sisustukseen, kun esimerkiksi matkustukseen, ravintoloihin ja kulttuuriin ei juuri ole kulunut rahaa.”

Erityisen trendikkäitä ovat tällä hetkellä erilaiset erikoiset ja veistokselliset kasvit, kuten erilaiset maijat, kuningasbegonia, alokasiat ja kalliotyräkki.

Lue lisää

Näin hoivaat viherkasvit pimeän syksyn ja talven yli – suihkuta paljon, kastele vähän

Useamman vuoden jatkunut trendi vahvistui: Korona-ajan kotoilu kasvatti viherkasvien kysyntää jopa räjähdysmäisesti

Kotipuutarha-alalla takana kaikkien aikojen ennätysvuosi – "Oma piha löydettiin uudelleen"

Mitä kuuluu huonekasveille? Näillä vinkeillä hoidat ne taas kasvukuntoon