Ihmiset & kulttuuri

Selviääkö sanomalehti? Postimuseon podcasteissa ja näyttelyssä valotetaan digitalisaation vaikutusta uutistyöhön

Postimuseossa Tampereella on esillä sanomalehden ja journalismin muutoksesta myös näyttely.
Juho Leskinen
Viestin-podcastia sanomalehtityön digitalisaatiosta tehdään kahdeksan jaksoa.

Postimuseo on aloittanut Viestin-podcastin sanomalehtien tekemisen muutoksista digitalisaation keskellä. Painettujen sanomalehden tilausmäärät ovat laskeneet radikaalisti huippuvuodesta 1990.

Ohjelman kahdeksan jaksoa käsittelevät muun muassa perinteisen paperisen sanomalehden heikkenevää asemaa, sanomalehtien jakelun historiaa, lehden jakelutyötä ja lukijoiden suhdetta sanomalehteen.

Ensimmäisessä jaksossa Postimuseon tietopalvelupäällikkö Mikko Nykänen perehtyy Postin entisen tutkimusjohtajan Heikki Nikalin kanssa siihen, miksi sanomalehtien tilausmäärät ovat romahtaneet huippuvuodesta 1990.

Viestin-podcast käsittelee jatkossa muitakin ajankohtaisia viestinnän teemoja rennosti, mutta faktapohjalta. Ohjelma löytyy myös podcast-alustoilta Spotifysta, Applelta ja Googlelta.

Postimuseossa Tampereella on esillä Aamukahvi ja tuore lehti -näyttelyssä. Lisäksi museolta on ilmestynyt kirja ”Aamun lehti – Sanomalehtien jakelun historia ja tulevaisuus”. Sen ovat kirjoittaneet historiantutkija Tuomas Hoppu ja Heikki Nikali.

www.postimuseo.fi / Aamukahvi ja tuore lehti

Näyttely avoinna ensi vuoden puolelle: Museokeskus Vapriikki, Alaverstaanraitti 5, Tampere. Näyttelyt avoinna ti-su klo 10–18

Lue lisää

SuomiAreena järjestetään ensi viikolla hybriditapahtumana Porissa ja Helsingissä

Tuntemattomat inkerinsuomalaiset Rautalammin museossa

Eläinlivet ja liukuhihnalähetykset saavat väistyä: maanantaina seurataan, mitä kirjoja kirjastoon palautetaan kahdeksan tunnin aikana

Suomalaiset uivat vastavirtaan: Koronalla oli yllättävä vaikutus paperilehtien kulutukseen Suomessa