Ihmiset & kulttuuri

Uutissuomalainen: Eduskunnassa halua kieltää eheytyshoidot

Hallituspuolueista keskusta ei ole vielä käsitellyt asiaa. Muiden hallituspuolueiden ryhmänjohtajat kertovat vastustavansa eheytyshoitoja
LEHTIKUVA / Kansalaisaloite.fi
Eheytyshoitojen kieltoa vaativa kansalaisaloite on kerännyt vaadittavat 50 000 allekirjoitusta.

Seitsemän kymmenestä eduskuntaryhmän puheenjohtajasta vastustaa eheytyshoitoja, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä. Eheytyshoitojen kieltoa vaativa kansalaisaloite on kerännyt vaadittavat 50 000 allekirjoitusta ja etenee eduskunnan käsittelyyn.

Hallituspuolueista keskusta ei ole vielä käsitellyt asiaa. Muiden hallituspuolueiden ryhmänjohtajat kertovat vastustavansa eheytyshoitoja. Samoilla linjoilla ovat myös kokoomus, perussuomalaiset ja nyt-liike.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen ilmoittaa, ettei hän kannata kieltoa. Ano Turtiainen ei vastannut Uutissuomalaisen kysymykseen.

Eheytyshoidoilla ja -terapioilla tarkoitetaan seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin muuttamiseen tähtääviä hoitomuotoja.

Lue lisää

Uutissuomalainen: Kansalaisaloitteita ruuhkaksi asti, 17 aloitetta odottaa vuoroaan eduskunnassa

Avohakkuiden kielto valtion mailla ei innosta eduskuntaa

Kaivostoiminnalle rajoituksia vaativa kansalaisaloite on etenemässä eduskuntaan: "Kaivostoiminnan pysyviä haitallisia ympäristövaikutuksia säädellään puutteellisesti"

Surullisia kohtaloja ja kuvia: Järjestöt vaativat lakitoimia kissojen kaltoinkohtelun estämiseksi