Ihmiset & kulttuuri

Venäjä närkästyi Youtubelle, uhkaa estää käyttöä alueellaan

Median sääntelyviranomainen syytti Youtubea sensuurista ja totesi, että videopalvelulle saatetaan antaa varoitus sananvapauden loukkaamisesta.
LEHTIKUVA/AFP
Youtube sulki pois alustaltaan RT:n saksankieliset lähetykset, koska se katsoi että niissä annetaan väärää tietoa koronaviruksesta.

Venäjä uhkaa estää netin videopalvelu Youtuben käytön alueellaan ainakin osittain. Venäjä närkästyi, kun Youtube sulki pois videonjakoalustaltaan Venäjän valtion Russia Today (RT) -kanavan saksankieliset lähetykset.

Uhkauksen Youtuben sulkemisesta Venäjällä esitti tiedotusvälineitä valvova viranomainen Roskomnadzor keskiviikkona. Median sääntelyviranomainen syytti Youtubea sensuurista ja totesi, että videopalvelulle saatetaan antaa varoitus sananvapauden loukkaamisesta.

Mediavalvojan mukaan laki säätää toimenpiteistä pääsyn rajoittamiseksi Youtubeen kokonaan tai osittain, jos Venäjän varoituksia ei oteta huomioon.

Youtube sulki pois alustaltaan RT:n saksankieliset lähetykset, koska se katsoi että niissä annetaan väärää tietoa koronaviruksesta.

Lue lisää

Kuka uskaltautuu seuraavaan hallitukseen?

Perussuomalaisten puoluekokous käynnistyi Seinäjoella – Halla-aho keskittyi avauspuheessaan arvostelemaan mediaa

Puolassa hyväksyttiin kritisoitu medialaki, jonka kriitikot pelkäävät rajoittavan sananvapautta

Yle uutiset: Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Lapsettomuushoidot voivat vaikuttaa uralla etenemiseen, suomalaiskuvaaja turhautui rasismiin ja alaikäisten väkivalta on yleistynyt