Ihmiset & kulttuuri

Kainuun ensimmäiset kirjamessut järjestetään Kuhmossa marraskuussa

Kainuun ensimmäisillä kirjamessuilla esiintyy kainuulaisia ja Kainuusta lähtöisin olevia kauno- ja tietokirjailijoita.
Jarno Mela
Sotkamolaisen kirjailija Veikko Huovisen (1927–2009) tuotantoa kuvassa. Huovinen on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmissa kainuulaiskirjailijoista.

Kainuun ensimmäiset kirjamessut järjestetään Kuhmossa 19.–20. marraskuuta osana Kuhmon Römppäviikon tapahtumaa. Tapahtumapaikkana ovat perjantaina Kuhmon kaupunginkirjasto ja lauantaina Kuhmo-talo.

Kirjamessujen tilaisuudet ovat maksuttomia ja terveysturvallisesti järjestetty.

Kainuun ensimmäisillä kirjamessuilla esiintyy kainuulaisia ja Kainuusta lähtöisin olevia kauno- ja tietokirjailijoita, kuten Terhi Törmälehto, Risto Oikarinen, Liisa Louhela, Jorma Kettunen, Pekka Kämäräinen, Paavo Enroth, Tarja Leinonen, Risto Kormilainen, Minna Kettunen, Esko Piippo ja Jouni Laaksonen.

Kirjailijat esittelevät uusia kauno- ja tietokirjoja teemojen vaihdellessa luonnosta ja sota-ajasta naispappeihin. Kirjamessuilla kuullaan myös Jyrki Korpuan luento Kalevala ja populaarikulttuuri sekä Tiina Piilolan luento Mytologiat ja populaarikulttuuri: Kalevalan naiset ennen ja nyt.

Lauantaina Kuhmo-talon aulassa kustantajat, kirjailijaseurat, Spot-lit-hanke ja Unescon kirjallisuuskaupunki esittelevät toimintaansa. Lastenkirjailija Veera Salmi vierailee perjantaina Tuupalan yhtenäiskoululla ilahduttaen oppilaita Buluboi ja poni -lastenkirjojen tarinoilla.

Kainuun liitto järjestää lauantaina 20. marraskuuta linja-autokuljetuksen Kajaani-Sotkamo-Kuhmo ja takaisin. Linja-autokuljetukseen on ennakkoilmoittautuminen.

Kainuun kirjamessujen ohjelmaa on myös Kajaanissa, Ristijärvellä ja Sotkamossa. Kajaanin kirjastossa Minna Komulainen ja Kulttura järjestävät lastentapahtuman. Kajaanin kirjastossa on myös Silja Keräsen ja Satu-Maarit Myllyniemen kirjailijavierailut.

Ristijärven kirjasto järjestää kirjailija Rakel Liehun virtuaalivierailun. Sotkamon kirjastossa on Päivi Myllysen kirjailijavierailu.

Lue lisää

Kainuu saa omat kirjamessut – kirjallisuuden ystävät kokoontuvat Kuhmoon marraskuussa

Virtuaalinen kirjallisuusfestari polkaistiin käyntiin alle kolmessa viikossa – tarjolla yhteensä yli vuorokauden verran asiaa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta

Matti ja Liisa Ilmastojunaa ihmettelemässä

Kupu täyttyy Ämmässaaren Kultaisessa Kukossa