LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Ihmiset & kulttuuri

Jääkiekkoliiga NHL siirtyy joulutauolle jo tiistain otteluiden jälkeen

Aikataulua aikaistetaan koronatilanteen vuoksi. Yhteensä kuluvan kauden aikana on siirretty jo 49 peliä.
Aikataulua aikaistetaan koronavirustilanteen vuoksi. LEHTIKUVA/AFP

Jääkiekon ammattilaisliiga NHL siirtyy aikaistetulle joulutauolle jo tiistaina pelattavien kahden ottelun jälkeen, kertoo NHL.com-sivusto. Aikataulua aikaistetaan koronatilanteen vuoksi.

Keskiviikon pelit oli jo aiemmin peruttu koronan vuoksi. NHL ja pelaajayhdistys NHLPA ovat päättäneet nyt siirtää torstaille suunnitellut viisi peliä.

Viimeiset pelit ennen joulua pelataan täten Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä, jolloin Washington Capitals kohtaa Philadelphia Flyersin ja hallitseva mestari Tampa Bay Lightning Vegas Golden Knightsin.

Yhteensä kuluvan kauden aikana on siirretty jo 49 peliä.

Ennen ilmoitusta aikaistetulle joulutauolle siirtymisestä yhdeksän seuraa oli ehditty jo lähettää joulun viettoon ennen aikojaan. Tuorein lisäys listalle olivat NHL.comin mukaan Montreal Canadiens ja Columbus Blue Jackets. Aiemmin tauolle olivat jo lähteneet Detroit Red Wings, Toronto Maple Leafs, Boston Bruins, Nashville Predators, Calgary Flames, Colorado Avalanche ja Florida Panthers.

NHL:n mukaan 2021–2022-kautta aiotaan jatkaa koronatilanteen aiheuttamista haasteista huolimatta.

Sunnuntaina liiga ilmoitti, että kaikki Yhdysvaltain ja Kanadan rajan ylittämistä vaativat ottelut on peruttu joulutaukoon asti.

NHL:n oli alkuperäisen aikataulun mukaan määrä olla joulutauolla 24.–26. joulukuuta välisen ajan.

Maanantai-illalta siirrettiin kaikkiaan neljä peliä ja kaukaloon kavuttiin ainoastaan Texasissa. Kotijoukkue Dallas Stars kukisti Suomen aikaa tiistain puolella pelatussa ottelussa Minnesota Wildin maalein 7–4.

Dallasin maalikarkeloihin osallistuivat myös isäntäjoukkueen suomalaispuolustajat Esa Lindell ja Miro Heiskanen sekä suomalaishyökkääjä Roope Hintz.

Kolmikosta ensimmäisenä maalintekoon pääsi Lindell avauserän neljännellä minuutilla. Maali oli ottelun ja Dallasin toinen. Avausmaalista vastasi vajaata kahta minuuttia aiemmin Joe Pavelski, joka heilutti verkkoa Miro Heiskasen ja Jason Robertsonin avittamana.

Hintz pääsi iskemään kiekon maalin perälle toisen erän ensimmäisellä puoliskolla vieden joukkueensa 4–2-johtoon. Miro Heiskanen puolestaan teki oman maalinsa päätöserän neljännellä minuutilla.

Lindell teki ottelussa kauden ensimmäisen maalinsa. Hintzille tuore maali oli jo kahdestoista, ja Heiskasen tilille kilahti kauden neljäs onnistuminen.

Voitto oli Dallasille toinen perättäinen, kun taas Minnesota pelasi jo neljännen voitottoman ottelun peräjälkeen.

Lue lisää

Tänään raportoitu lähes 8 400 uutta koronatartuntaa – kahden viime viikon aikana lähes 47 000 tartuntaa aiempaa enemmän

"Jännitystekijä on, miten he pääsevät rajojen yli" – ukrainalaiset kausityöntekijät ovat saapumassa kiristyneestä poliittisesta tilanteesta ja koronasta huolimatta

THL: Raskaus altistaa vakavalle koronavirusinfektiolle – "ennenaikaisen synnytyksen todennäköisyys kasvaa"

Marin: Nykyisiä koronarajoituksia jatketaan helmikuun puoliväliin – poikkeuksena lasten ja nuorten ryhmäharrastukset