Ihmiset & kulttuuri

MT 100 vuotta sitten: Nokian uutuustuote sisältää asbestia ja puoluejohdot valmistelevat agitatsionia

Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti 5.1.1922 uudesta "Nokia"- levystä
Kansallisarkisto
Maaseudun Tulevaisuus 5.1.1922.

Uusi kotimainen valmiste

”Nokia”-niminen tiiviste

Suomen Gummitehdas Nokialla, joka on ainoa alallaan maassamme, on STT:n kuuleman mukaan ruvennut valmistamaan uutta tiivistettä. Tiivistettä, johon raaka-aineena käytetään kotimaista kotimaasta saatavaa asbestia ja joka on Klingeritin, Cerlachitin y.m.s. tapaista levyä sekä laadultaan ensinmainittujen veroista, tultaneen valmistamaan eri vahvuista ja tullee se kaupassa kulkemaan ”Nokia”-levyn nimellä.

Maataloustyöväki kaupunkilaisten holhottavana. On jo aika tehdä pesäero!

Sangen monilla maaseudun maataloustyöväestöön kuuluvilla on jo omakohtaista kokemusta siitä enemmän tai vähemmän halveksivasta ja ivailevasta arvostelusta, jota kaupunkilais­yleisö alati on valmis maaseutulaisista antamaan. (…)

Ei ole lainkaan harvinaista, että esim. jotakin kömpelöä – olkoon sitten kysymyksessä työ tahi esiintyminen – havaitessaan kaupunkilainen heti rinnastaa sen maalaiselle luonteenomaiseksi. (…)

Meillä on kohta edessä uudet eduskuntavaalit. Puoluejohdot valmistelevat jo täydellä höyryllä agitatsionia vaalivoiton saavuttamiseksi. Meidän maalaisväestömmekin keskuudessa alkaa kierrellä kaikenkarvaisia agitaattoreita, joilla ei useimmiten ole mitään asiallista lausuttavana, vaan jotka suurella suunsoitolla ja parjauksilla koettavat meihin vaikuttaa omaksi hyväkseen.

Nimimerkki Maataloustyöläinen

Lue lisää

MT 100 vuotta sitten: Eläinlannassa valtavasti pienolioita ja Karjalassa taistelu jatkuu

MT 100 vuotta sitten: Jurvaan saadaan pian sähköt ja vasikannahkojen vienti vetää

Kääriäinen: Puolueiden yhteistyö on yhä hankalampaa – "luottamus politiikassa on ehtynyt ja lyhytnäköinen peli voimistunut"

Kolmessa vuodessa ehtii tapahtua paljon