Ihmiset & kulttuuri

Navetta paloi ja mies jäi traktorin alle Uudellamaalla

Ihmiset & kulttuuri 29.10.2017

Lauantaina Raaseporissa paloi navetta, jossa ei ollut eläimiä. Mies jäi Keravalla puristuksiin traktorin alle.


Lähi-Tapiola
Kuvan navettapalo ei liity Raaseporin lauantai-illan paloon.

Vanha puurunkoinen navetta roihusi lauantai-iltana Raaseporissa. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Nina Söderholm kertoo, että naapuri oli huomannut palon ja ilmoittanut hätäkeskukseen. Isäntäväki ei ollut kotona, Länsiväylä kertoo.

Navetassa ei ollut palohetkellä eläimiä. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle, oli navetta täyden palon vaiheessa. Sammutustyöt veivät kaksi tuntia. Navetta tuhoutui palossa täysin.

Söderholmin mukaan syttymissyy on vielä epäselvä. Navetassa oli kuitenkin sähköt.

Keravalla mies jäi lauantaina puristuksiin traktorin alle iltapäivällä ja loukkaantui vakavasti. Ilta-Sanomien mukaan päivystävä paloesimies Ari Pukki Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että pelastustehtävää lähdettiin suorittamaan usean yksikön voimin.

Pukin mukaan traktori ja sen renkaan alle jumiin jäänyt vanhempi mies löytyivät piha-alueelta.

"Mies oli jäänyt jalastaan puristuksiin traktorin alle. Hän oli vakavasti loukkaantunut, ja hänet toimitettiin ambulanssilla sairaalaan."

Pukki kertoo, että mies saatiin pelastettua alle tunnissa haastavasta ympäristöstä huolimatta. "Paikka oli haastava, koska se oli pimeä paikka puiden välissä. Mutta saimme nostotyynyillä nostettua, ja väänsimme ylös koko traktorin."

Pukilla ei ole tiedossa, kuinka mies oli traktorin alle puristuksiin päätynyt, tai oliko hän itse ajanut kyseistä traktoria ennen onnettomuutta.

Nelostiellä Sodankylässä lauantaina yksi ihminen kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti linja-auton ja henkilöauton kolarissa .

Sekä kuollut että loukkaantunut olivat henkilöautossa. Linja-autossa oli 25 ihmistä, jotka vietiin tarkastettaviksi Sodankylän terveyskeskukseen.

Turma sattui noin 40 kilometriä Sodankylän keskustasta pohjoiseen. Linja-auto oli matkalla pohjoiseen ja henkilöauto tulossa vastakkaisesta suunnasta. Onnettomuudessa oli kyse osittain nokka-, osittain kylkikolarista, kertoi päivystävä palomestari Mika Neitola. Kumpikin ajoneuvo pysyi pystyssä.

Tieosuus onnettomuuspaikalla on Neitolan mukaan melko suora eikä näköesteitä ole. Sää oli turman aikaan huono, räntää satoi ja tie oli loskainen.

·

Aiheeseen liittyvät artikkelit