Ihmiset & kulttuuri

Lavasta vanha kuva uudestaan! MT kerää 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kuvia maaseudulta ennen ja nyt

Ihmiset & kulttuuri 14.11.2017

Kaiva pöytälaatikostasi vanha mustavalkokuva ja ota MT:n kuvaparihaaste vastaan lavastamalla vanha kuva vuoden 2017 maisemiin.


vanha kuva: Erkki Iso-Markku, uusi kuva: Seija Iso-Markku
Nummen Salonkylässä sijaitsevan Kivisillan tilan väki kuvattiin Suuri maatilakirja -teosta varten 1963 tai -64. Uudempi kuva on marraskuulta. Tässä kuvaparissa ihmisten asennot eivät ole aivan samat, koska muuten Seija-äiti ei olisi näkynyt tyttärensä Satun takaa.

Onko pöytälaatikossasi vanhoja mustavalkokuvia maaseudulta? Isoäitisi pitelemässä vasikkaa, setäsi poseeraamassa uuden traktorinsa kanssa tai sinä vanhempiesi kanssa perhepotretissa?

Lavasta sama tilanne uudestaan ja näytä, miltä sama paikka ja tilanne näyttää vuonna 2017! Onko peltomaisema muuttunut, kyyttö vaihtunut ayrshireen tai tuolloinen rakennus kokenut muodonmuutoksen? Ehkä voitte asettua pirtin pöydän ääreen samoihin asentoihin kuin 50 vuotta sitten?

MT kerää kuvapareja maaseudulta Suomen 100-vuotisjuhlalehteä varten.

Yhteinen tekijä voi olla esimerkiksi kuvissa olijoiden asento tai taustalla oleva maisema, tärkeintä on että kuvissa on jotakin yhteistä.

Esimerkkikuvaparin mustavalkokuvassa poseeraavat Antero ja Seija Iso-Markku sekä lapset Matti ja Satu.

Takana oleva navetta on muutaman vuoden vanha. Tuolloin lypsäviä oli kuusi ja peltoa 12 hehtaaria.

Uudempi kuva on otettu 4.11.2017. Antero Iso-Markku kuoli vuonna 2009. Pellot on vuokrattu naapurille ja navetta on tyhjillään.

Osallistumisaika haasteeseen on loppunut.

Aiheeseen liittyvät artikkelit