Ihmiset & kulttuuri

Keppihevoset lahjaksi Britannian pikkukuninkaallisille

Cambridgen herttua vastaanotti Suomen-vierailullaan prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle suunnitellut keppihevoset.
Ville Cantell/UM
Keppihevoset Cambridgen herttualle lahjoitti ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli.

Cambridgen herttua, prinssi William, vastaanotti kaksi käsintehtyä keppihevosta Suomen vierailullaan. Ne ojennettiin herttualle Slush-tapahtuman yhteydessä, hänen käydessään Suomen messupisteellä.

Prinssi Georgen keppihevonen on nimetty Smokeyksi, hänen isänsä, Cambridgen herttuan, ensimmäisen ponin mukaan. Smokey on harmaanruskea poni, jolla on harmaa harja ja tummanruskeat suitset. Prinsessa Charlotten hevonen, Snowflake, on vaalea suomenhevonen, jolla on vaalea harja. Sen suitset ovat viininpunaiset.

Keppihevoset on suunnitellut ja valmistanut suomalainen keppihevosharrastaja Alisa Aarniomäki, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen keppihevosharrastuksesta kertovassa dokumenttielokuvassa Hobbyhorse Revolution.

Keppihevosharrastus on viime vuosina noussut suursuosioon Suomessa. Harrastajat valmistavat ja myyvät keppihevosia sekä ottavat mittaa toisistaan myös kilpailuissa, joita ovat inspiroineet oikeilla hevosilla harrastettavat lajit, kuten koulu- ja esteratsastus. Harrastajia arvioidaan olevan jo yli 10 000 pelkästään Suomessa.

Suomen virallinen maakuvasivusto ThisisFINLAND lanseeraa huomenna kansainvälisen kampanjan, jonka tavoitteena on edistää keppihevosharrastuksen maailmanvalloitusta. Kampanjaan kuuluu keppihevosharrastuksen aloittamista helpottava monikielinen työkalupakki sekä limited edition eli rajoitetun erän vaatemallisto, joka on saanut inspiraationsa keppihevosista.

"Cambridgen herttua ja hänen perheensä ovat tunnetusti hevosihmisiä. Koska keppihevoset ovat valtava ilmiö Suomessa, mikä sen parempi lahja prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle kuin suomalainen keppihevonen", sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman.

Lue lisää

Keppihevosharrastajien ja Vermon raviradan välille syttyi raju riita, kun Vermo hankki keppihevosten MM-kisojen tavaramerkin: "Käy yhtä paljon järkeen kuin eskarilainen YO-kirjoituksissa"

Keppareiden ja sirkuksen suosio harrastuksena kasvaa – joissakin lajeissa kallis hinta sekä jako menestyjiin ja muihin tiputtaa nuoria pois

KL: Keppihevosyrityksen starttirahahakemus torjuttiin naurettavana ja epäuskottavana – äidin ja tyttären harrastuksesta versoi viime vuonna yli 200 000 euron liikevaihto

Etätyö vaikuttaa asuntojen hintoihin – Hypo kuvailee luovaa luokkaa tulevaisuuden menestyjiksi, jotka voivat valita mistä työtään tekevät