Ihmiset & kulttuuri

Yle: Kuljettajat ja Brother Christmas järjestivät keräyksen rekkakolarissa menehtyneen miehen perheelle – lapsi syntyi vain päiviä onnettomuuden jälkeen

Keskisuomalainen mies kuoli keskiviikkona säiliöauton ja tavarankuljetusrekan yhteentörmäyksessä Tuusniemellä Pohjois-Savossa.
Kari Salonen
Onnettomuustietä pidettiin haastavana kuljettajien keskuudessa eikä suolaus aina ollut ajan tasalla. Kuva ei ole onnettomuuspaikalta.

Pohjois-Savon Tuusniemellä sattui keskiviikkona traaginen onnettomuus, kun Kuopioon matkalla olleen tavararekan perävaunu lähti luisuun ja osui vastaan tulevaan rekkaan.

Asiasta kertoo Yle.

Rekan kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

Tragedia ei kuitenkaan päättynyt siihen. Menehtyneen miehen puoliso oli viimeisillään raskaana. Tänään maanantaina hän synnytti pojan, joka oli perheen toinen.

Isku on ollut omaisille rankka, kertoo Ylelle Juha Neuvonen, kolarissa kuolleen kuljettajan lanko ja työkaveri.

Kuljettajat halusivatkin auttaa kollegansa perhettä vaikeassa tilanteessa.

He pistivät pystyyn rahankeräyksen, jonka käytännön järjestelyistä huolehtii Brother Christmas.

"Miestä ei enää saada takaisin, mutta on hienoa, jos tulee taloudellista helpotusta perheelle. Heille jäivät maksettavaksi hautajaiset, asuntolainat ja autolainat. Kaikki mahdollinen", Neuvonen sanoo.

Tieosuus tunnettiin kuljettajien kesken hankalana. Neuvonen näki lankonsa viimeisen kerran ajaessaan Ysitietä onnettomuuspäivänä.

Lanko ajoi vastaan, mutta eri suuntaan.

Brother Christmas tekee hyväntekeväisyyttä monin tavoin. Tänä vuonna hän esimerkiksi järjestää lahjat ja juhlaruuat liki 400 perheelle (MT 18.11.).

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ratsastajaliitto kertoo lisätietoa koulutytön kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta: Poni pelästyi ja potkaisi kuolettavasti

Mediat: Koulutyttö kuoli hevosen potkuun Ylöjärvellä

Otkes: Kokemattomalla kuljettajalla pitkäaikaissairaus – Kuopion bussiturmaan johtivat monet syyt