Ihmiset & kulttuuri

MTK:n podcast tuo "modernia ajanvietettä peltoreihin"

Ihmiset & kulttuuri 17.12.2017

Maaltavastaajat-ohjelmassa keskustellaan maatalouteen, maaseutuun ja yrittäjyyteen liittyvistä teemoista.


Kalle Keskinen
Maaltavastaajat-podcastin jaksot juontaa Maaseutunuorten asiamies Heidi Siivonen (vas.) ja editoi MTK:n jäsenpalvelusuunnittelija Leena Markiet.

MTK on aloittanut marraskuussa oman podcastin, eli netin kautta ladattavan tai kuunneltavan keskusteluohjelman.

Maaltavastaajat-ohjelmassa keskustellaan maatalouteen, maaseutuun ja yrittäjyyteen liittyvistä teemoista.

"Podcast on todella helppo mediamuoto. Voi kuunnella ja oppia samaan aikaan, kun tekee jotain muuta", ohjelman idean keksinyt jäsenpalvelusuunnittelija Leena Markiet kertoo.

Ohjelmassa vierailee MTK:n asiantuntijoita sekä viljelijöitä ja yrittäjiä. Keskusteluja juontaa Maaseutunuorten asiamies Heidi Siivonen. Siivosen mukaan ohjelman tarkoituksena on tuoda "modernia ajanvietettä peltoreihin".

Tähän mennessä Maaltavastaajissa on ilmestynyt muun muassa satotilanne- ja Slush-teemaiset jaksot. Tänä perjantaina julkaistussa jaksossa aiheina ovat vuodenaikaan sopien sika ja kinkku.

Kahden viikon päästä, vuoden viimeisessä jaksossa, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila ja toiminnanjohtaja Antti Sahi esittelevät järjestön vuoden aikana tekemää työtä.

Ohjelmaa tuotetaan toistaiseksi, ja siinä ilmestyy uusia jaksoja kahden viikon välein. Ensi vuonna jaksojen teemoina ovat muun muassa verot ja yhtiöittäminen, Siivonen paljastaa.

Maaltavastaajat-podcast löytyy SoundCloudista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit