Ihmiset & kulttuuri

Kaupunkilomat houkuttelevat – puolet suomalaisista aikoo lomailla kotimaassa

Kotimaan kaupunkilomien suosio on kasvanut tasaisesti viimeisten kolmen vuoden aikana.
LEHTIKUVA / PANU TUUNALA
Rantalomiakin suunnitellaan nyt edellisvuotta enemmän. Kuvassa aurinkoa otettiin Puerto Del Carmenissa Lanzarotella Kanariansaarilla.

Lähes puolet suomalaisista suunnittelee matkustavansa ulkomaille kaupunkilomalle tänä vuonna, ilmenee tuoreesta lomamatkaennusteesta. Ennusteen mukaan kaupunkilomien suosio on kasvanut merkittävästi edellisestä vuodesta. Viime vuonna kaupunkilomaa ulkomailla suunnitteli 36 prosenttia suomalaisista ja nyt 49 prosenttia. Myös rantalomia suunnitellaan nyt enemmän.

"Matkasuunnitelmien toteutumista puoltaa se, että kolme neljästä arvioi käyttävänsä rahaa matkailuun enemmän tai saman verran kuin edellisenä vuonna. Erityisesti 25–34-vuotiaat ja Suur-Helsingin alueella asuvat aikovat käyttää rahaa matkailuun muita ryhmiä aiempaa enemmän", kertoo Kantar TNS:n tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen tiedotteessa.

Kotimaan kaupunkilomaa suunnittelee puolestaan 35 prosenttia suomalaisista. Kotimaan kaupunkilomien suosio on kasvanut tasaisesti viimeisten kolmen vuoden aikana.

Puolet suomalaisista aikoo lomailla ylipäätään kotimaassa tänä vuonna. Lähes puolet kotimaan lomaa suunnittelevista aikoo matkustaa sukulaisten tai tuttavien luokse.

Suomalaisten lomasuunnitelmia mittaavan tutkimuksen toteutti Kantar TNS Matkamessujen toimeksiannosta. Tutkimukseen vastasi 1 050 ihmistä joulukuussa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ministerien kesävapaat julki: Työministeri lomailee eniten, ulkoministeri ei päivääkään

Neste selvitti: Ilmastokeskustelu näkyy lomasuunnittelussa — yli kolmannes aikoo matkustaa maata pitkin aiempaa enemmän

Miljoona virkaa: Mielikuvitus tuottaa todellisuutta