Ihmiset & kulttuuri

Kantrin graafikko Stiina Hovi teki vuoden kauneimman postimerkin

Ihmiset & kulttuuri 12.02.2018

Postimerkkitaiteilijana ensikertalainen, Kantrin graafikko Stiina Hovi keräsi vuoden kaunein postimerkki -kisassa äänivyöryn: voittomerkin lisäksi hän oli suunnitellut viisi muuta kymmenen kauneimman merkin joukkoon äänestettyä.


Stiina Hovi
Stiina Hovin suunnittelemassa postimerkissä on Jari Hakalan ottama kuva saariston pilvimuodostelmista.

Suomalaiset ovat äänestäneet vuoden 2017 kauneimmaksi postimerkiksi Kantrin graafikon Stiina Hovin suunnitteleman Tyynen rauhallisesti -sarjan postimerkin, jossa on Jari Hakalan ottama kuva veteen heijastuvista pilvistä. Voittajapostimerkki sai 9,9 prosenttia kaikista annetuista äänestä.

Postimerkkitaiteilijana ensikertalainen Hovi oli suunnitellut viime vuodelle kaksi postimerkkijulkaisua, jotka sisälsivät yhteensä seitsemän erilaista luontoaiheista postimerkkiä.

Kymmenen kauneimman joukkoon suomalaiset äänestivät näistä kuusi merkkiä. Hovin jättipotti on poikkeuksellinen, koskaan ennen kukaan postimerkkitaitelija ei ole saanut vastaavaa äänivyöryä.

"Tämä oli valtava yllätys. Oli hyvä, että istuin, kun minulle soitettiin Postista ja kerrottiin voitosta", Hovi myhäilee.

"Vielä hullummalta kuulosti se, että kymmenen kauneimman joukkoon äänestetystä merkistä kuusi oli omaa käsialaani."

Hovi ei halua ottaa ansiota merkeistä kokonaan itselleen. "Ilman loistavia valokuvia ei näiden merkkien syntymä olisi edes mahdollista."

"Äänestystuloksessa näkyy, miten tärkeä Suomen upea luonto ja vuodenajat ovat meille suomalaisille", Hovi toteaa.

Vuoden kaunein postimerkki -äänestyksellä oli tänä vuonna hurja suosio. Kokonaisuudessaan ääniä annettiin viidennes edellisvuotta enemmän – yhteensä 51 428 kappaletta. Jo viime vuonna äänestys oli ennätyssuosittu.

"Tänäkin vuonna luontoaiheet pärjäsivät kaikkien parhaiten; kymmenen eniten ääniä saaneiden joukosta yhdeksän oli luontoaiheisia", Postin Design Manager Tommi Kantola kertoo.

"Kyllä näissä postimerkkien maisemissa ihminen rentoutuu, sielu lepää ja akut latautuvat!"

Neljä eniten saanutta merkkiä kuvaavat järviluontoa, viidenneksi äänestettiin Suomen kansallislippu.

Suomen kauneinta postimerkkiä sai äänestää Postin internetsivuilla tai postitse. 93 prosenttia äänistä annettiin verkon kautta. Äänestyksestä kerrottiin sekä Postia Sinulle -lehdessä että Postinen-mainoskääreessä.

Otsikko muutettu 12.2.2018 klo 9:00

Aiheeseen liittyvät artikkelit