Ihmiset & kulttuuri

Vloggaaja Muwex ilmestyy Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuille

Nuori pohjalaismies kertoo videoillaan maatilan töistä. MT:n videosarjassa hän vierailee myös kotitilan ulkopuolella.
Kari Salonen
Muwex eli Miika Soini vieraili Maaseudun Tulevaisuuden toimituksessa tällä viikolla. Hän kertoo lisää Helsingin-reissusta ensimmäisellä videolla, jonka voi katsoa tämän jutun yhteydestä.

MT alkaa julkaista verkossa vloggaaja Miika Soinin eli Muwexin tuottamia videoita.

Ensimmäinen video julkaistaan lauantaina 3.3. Aloitusjaksossa Muwex kertoo muun muassa vierailustaan MT:n toimituksessa.

Noin 10-minuuttiset videot julkaistaan kokonaisuudessaan vain Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla. Tieto uusista videoista tulee myös Muwexin Youtube-kanavalle.

Soini kertoo vlogissaan usein kotitilansa puuhista. Lisäksi hänellä on erilliset Youtube-kanavat peli- ja tekniikkavideoita varten.

MT:ssä julkaistavassa videosarjassa Muwex aikoo myös vierailla erilaisissa paikoissa.

"Hyviä aiheita on tulossa: Vierailuja luomutilalle, eläintilalle, konevideota... Katsojatkin saavat ehdottaa lisää."

MT kertoi maatilavloggarista vuosi sitten. Sen jälkeen Soini on saanut lisää suosiota. Muwexin Youtube-kanavalla on tätä nykyä yli 13 700 seuraajaa.

"Tänä talvena julkaistu lumilinkovideo pääsi Suomen trendaaviin videoihin. Se näkyi käytännössä kaikille Suomen Youtube-käyttäjille trendaavien videoiden sivulla."

Soini on käynyt myös maatalousmessuilla. Farmarissa hän tapasi faneja ProAgrian ja Koneagriassa Yaran osastolla.

Youtube-tähden läsnäolo kerrytti tiskille pitkät jonot. Moni halusi nimmarin tai yhteisselfien Muwexin kanssa.

Soini on myös viritellyt yhteistyötä maatalouskonevalmistajien kanssa. Esimerkiksi tällaista: Antakaa puimuri lainaan pariksi viikoksi, niin kerron siitä videossani.

Innostuvatko yritykset yhteistyöstä vloggaajan kanssa?

"Juu ja ei. Kaikki yritykset eivät välttämättä ymmärrä sen arvoa heidän markkinoinnilleen, kun lainaavat tuotetta meikäläiselle. Jos se on hyvä tuote jossa ei ole virheitä, se saisi luultavasti hyvää palautetta."

Helmikuussa Soini ryhtyi yrittäjäksi.

"Video, valokuvaus ja videostriimaus maatalousalalla. Erityisesti yrityksille, mutta miksei kenelle tahansa", Soini kuvaa yrityksensä liikeideaa.

Kuvaustaidot ovat kehittyneet vlogiharrastuksen myötä. Lisäksi yrittäjäksi ryhtymään motivoi vapaus.

"Saisi elätettyä itse itsensä ja olla itsensä herra, ettei tarvitsisi olla niin toisista riippuvainen, vähän niin kuin maataloudessakin. Olen ollut monessa paikassa töissä, päivätyö ei ole niin oma juttuni. Yrittäjänä saan itse päättää miten hommat hoituu."

Yhteistyö Muwexin kanssa on sekä vloggaajalle että Maaseudun Tulevaisuudelle uuden kokeilua. Ideana on kertoa maatilan arjesta ja töistä sellaisella tavalla, joka saavuttaa perinteistä lukijakuntaa nuorempaakin yleisöä. Vastaavasti niille, joille videoblogien maailma on ollut tähän saakka vieras, tarjoutuu mahdollisuus tutustua ilmiöön helposti MT:n sivuilla.

"Hyvä päästä koittamaan sellaista, mitä ei ennen ole tullut touhuttua."

Lue lisää

Venäjä närkästyi Youtubelle, uhkaa estää käyttöä alueellaan

Kun paljasjalkaiset kaupunkilaiset muuttivat Espoosta Mäntyharjulle, 15 hehtaarin maatila tuntui heti kodilta: "Kaupungissa näimme kavereita useammin, mutta ne olivat lyhyitä kohtaamisia kahvikupin äärellä"

Yle uutiset: Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Lapsettomuushoidot voivat vaikuttaa uralla etenemiseen, suomalaiskuvaaja turhautui rasismiin ja alaikäisten väkivalta on yleistynyt

Metsäkonevideoiden jättisuosio yllätti Janne Seppäsen, joka selittää kiinnostusta kommenteilla: "Kukaan ei tee harvennusta täysin samalla tavalla"